Storylistening

Organiseer de onderstroom en krijg medewerkers mee

In ‘Storylistening’ geven Annet Scheringa en Simone Beemster antwoord op vragen waar veel organisaties mee worstelen. Vragen als: hoe krijgen we de beweging erin? Hoe krijgen we mensen mee? Verleiden, verontrustende cijfers presenteren, visies en veranderplannen rondmailen: het werkt niet. Luisteren naar onderstroomverhalen, storylistening, werkt wél. Maar die griezelige wereld vol ervaringen, belevingen en emoties laten nogal wat organisaties links liggen. Zonde, want ze leveren parels aan inzichten op. Dit boek laat zien hoe je deze parels opduikt en de inzichten vertaalt naar interventies die werken. Acht verhalen van Nederlandse organisaties illustreren hoe zij succesvol een nieuwe visie realiseerden, de buitenwereld binnenhaalden, cultuurkenmerken veranderden of anders gingen werken dankzij onderstroomverhalen. Verdiepende theorie en heldere handvatten helpen je om met storylistening beweging in jouw organisatie te krijgen. Scheringa en Beemster kennen de communicatie- en veranderpraktijk en de storytellingmethode vanbinnen en vanbuiten. Met ‘Storylistening’ gaan ze een stap verder en helpen ze organisaties om soepel in beweging te komen dankzij de kracht van onderstroomverhalen.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047013686
  • Pagina's: 280 pagina's

Dit boek in de media

‘Storylistening was voor mij deels een feest van herkenning en deels een heldere oproep nog veel meer uit verhalen te halen dan ik nu in mijn consultancywerk doe. Een boek dat dus absoluut thuishoort op de plank met boeken die ik over storytelling las en uitploos. En een boek dat ik er nog regelmatig vanaf zal pakken voor verdere verdieping.’ – Henk Jan Kamsteeg, Managementboek Magazine

Managementboek Magazine

‘Met storylistening krijg ook jij beweging in je organisatie. Samen kennen Scheringa en Beemster de praktijk vanbinnen en vanbuiten.’ – Managementboek Magazine

Managementboek Magazine

‘Juist deze verhalen [in Storylistening] leiden tot inzichten en interventies die werken.’ – VNG Magazine

Annet Scheringa

Annet Scheringa

Annet Scheringa is eigenaar van TheStoryConnection, expert in business storytelling en co-auteur van Storytelling Handboek (2008), Storypower (2013) en Eerlijk verhaal… (2018). Veranderen zonder de verbinding met elkaar te verliezen – dat is haar betekenis voor organisaties.

Meer boeken van deze auteur

Simone Beemster

Simone Beemster

Simone Beemster is eigenaar van Successtories. Jarenlang werkte ze als bedrijfsjournalist en hoofdredacteur, tot ze op het spoor van storytelling kwam. Luisteren is haar core business. Voor allerlei organisaties haalde ze al heel wat inzichten uit de onderstroom naar boven.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights