Supervoorspellers

Philip Tetlock, Dan Gardner

goed voorspellen is een manier van denken en iedereen kan het leren

Philip Tetlock laat in Supervoorspellers zien dat veel van onze beslissingen worden gestuurd door verwachtingen over de toekomst. Of je nu beleidsmaker bent, op de beurs handelt, een product wilt lanceren of een carrièreswitch overweegt, je doet voorspellingen. Het probleem is, we zijn er niet erg goed in. Philip Tetlock ontdekte na langlopend onderzoek dat er mensen zijn die het wel degelijk vaak bij het juiste eind hebben. Het zijn geen experts, maar gewone mensen die opvallend vaak juiste voorspellingen doen, supervoorspellers. In dit baanbrekende boek laat Tetlock zien hoe iedereen van hen kan leren om een betere voorspeller te worden. Daarnaast geeft hij een uniek inzicht in hoe we verhalen vormen over lot en toeval, hoe makkelijk we informatie verkeerd interpreteren of zelfs negeren, en hoe we betere beslissingen kunnen nemen in tijden van onzekerheid.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789047006534
Pagina's
320
Type
Paperback / softback
Vertaler
Robert Neugarten
Afmeting
228 mm x 149 mm x 30 mm
Gepubliceerd
oktober 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Dit prachtige boek laat zien hoe gewone mensen de experts verslaan. tegelijk is het een handboek voor helder denken in een onzekere wereld. Dit moet je lezen. - Daniel Kahneman