Supervoorspellers

goed voorspellen is een manier van denken en iedereen kan het leren

Leer zelf een betere voorspeller te worden om de juiste beslissingen te kunnen nemen in tijden van onzekerheid.
Veel van onze beslissingen worden gestuurd door verwachtingen over de toekomst. Of je nu beleidsmaker bent, op de beurs handelt, een product wilt lanceren of een carrièreswitch overweegt, je doet voorspellingen. Het probleem is, we zijn er niet erg goed in. Philip Tetlock ontdekte na langlopend onderzoek dat er mensen zijn die het wel degelijk vaak bij het juiste eind hebben. Het zijn geen experts, maar gewone mensen die opvallend vaak juiste voorspellingen doen, supervoorspellers. In dit baanbrekende boek laat Tetlock zien hoe je van hen kunt leren om zelf een betere voorspeller te worden. Daarnaast geeft hij een uniek inzicht in hoe we verhalen vormen over lot en toeval, hoe makkelijk we informatie verkeerd interpreteren of zelfs negeren, en hoe we betere beslissingen kunnen nemen in tijden van onzekerheid.
Lees meer
20,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047006534
  • Pagina's: 320 pagina's
  • Vertaler: Robert Neugarten

Dit boek in de media

'Dit prachtige boek laat zien hoe gewone mensen de experts verslaan. tegelijk is het een handboek voor helder denken in een onzekere wereld. Dit moet je lezen.' - Daniel Kahneman

Dan Gardner

Dan Gardner

Dan Gardner is een journalist en schrijver. Van hem verschenen onder meer de succesvolle populairwetenschappelijke titels Risk (2008) en Future Babble (2012).

Meer boeken van deze auteur

Philip Tetlock

Philip Tetlock

Philip E. Tetlock is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Pennsylvania. Hij doet onderzoek naar en publiceert over politiek en psychologie. Zijn revolutionaire inzicht kwam voor het eerst naar voren in Expert Political Judgment dat in 2006 verscheen.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights