Transcriptie

Kate Atkinson

Kate Atkinsons ‘Transcriptie’ is, in de woorden van ‘The Telegraph’, een eigenzinnige spionageroman met een schitterend gevoel voor het absurde. In 1940 laat de achttienjarige Juliet Armstrong zich aarzelend rekruteren door de binnenlandse spionagedienst MI5. Ze wordt gedetacheerd naar een obscure afdeling die de activiteiten van een groep pro-fascistische Londenaren in de gaten moet houden. Het werk is grotendeels eentonig, maar gedurende een paar weken angstaanjagend. Na de oorlog sluit ze dat hoofdstuk van haar leven voorgoed af. Denkt ze. Tien jaar later woedt er een heel andere oorlog, tegen een nieuwe vijand. Juliet is inmiddels producent bij de BBC geworden als ze wordt ingehaald door schimmige figuren die haar het verleden betaald willen zetten.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025452421
Pagina's
352
Type
Paperback / softback
Vertaler
Inge Kok
Afmeting
230 mm x 151 mm x 30 mm
Gepubliceerd
november 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Atkinson speelt geestig met het historische Engelse decor, de banale details (…) en de schilderachtige personages’ – Trouw 

‘Wervelende roman vol Monty Python absurditeiten.’ – ★★★★ Koen Eykhout, De Limburger 

‘Het verhaal is kleurrijk, vlot en met een onderkoeld gevoel voor humor geschreven.’ – Vrouwenbibliotheek