In Vis van Anton Valens wordt een jonge, steuntrekkende kunstenaar uitgenodigd een week mee te varen op een boomkorkotter die onder gezag staat van kapitein Warmgeffer. Aan boord treft hij Addie, die tweehandig kan 'strippen' - vis schoonmaken - en beweert een gave te hebben; Martin, de zwijgzame motordrijver; en Fred, de zoon van de kapitein, een gesjeesde student. Zijn nieuwsgierigheid naar de zee en het vissersbestaan is groot. Maar er worden in de kombuis geen verhalen verteld over zeemeerminnen en eerste liefdes, en gebeden wordt er ook al niet. Het is oorlog, tegen de achtergrond van een weergaloze natuur.
€ 12,50 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789046704110
Pagina's
144
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 125 mm x 13 mm
Gepubliceerd
augustus 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

De eerste sensaties zijn die van diesel, zout en mannenzweet (...) Pas in tweede instantie zie je Valens projectie van iets groters, iets dat te maken heeft met schuldgevoel en verongelijktheid, iets dat te maken heeft met de kansen die je in het leven krijgt, of neemt. (...) Zo bezien is Vis, dat nog geen 150 paginas telt, een groot boek. ***** - de Volkskrant