Voetbalkoorts

Auteur: Nick Hornby
In 1968 wordt de dan elfjarige Nick voor het eerst door zijn vader meegenomen naar een wedstrijd van Arsenal. Die dag verandert zijn leven ingrijpend.
In Voetbalkoorts tekent Nick Hornby zijn leven op in de vorm van wedstrijdverslagen. Het is het verhaal van een hobby die een obsessie werd. In 1968 wordt de elfjarige Nick voor het eerst door zijn vader meegenomen naar een wedstrijd van Arsenal. Die dag verandert zijn leven ingrijpend. ‘Ik raakte verliefd op voetbal op dezelfde manier als waarop ik later verliefd zou worden op vrouwen: plotseling, onverklaarbaar, zonder na te denken over de pijn of de ontwrichting die ermee gepaard gaat.’ Voetbalkoorts is een briljante mengeling van persoonlijke inzichten en reportages: over de sombere voorsteden van Londen, de dood, seks, ambitie en natuurlijk over voetbal.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046705391
  • Pagina's: 256 pagina's
  • Vertaler: Eric. van Domburg Scipio

Nick Hornby

Nick Hornby

Nick Hornby (1957) is de sterauteur van onder meer 'High Fidelty', 'About a Boy', 'Voetbalkoorts' en 'Juliet, naakt'. Veel van zijn romans zijn succesvol verfilmd. Zijn roman 'Funny Girl', een eerbetoon aan Britse televisie in de jaren zestig, verscheen eind 2014. Zijn nieuwste werk 'Op het eerste gezicht' is in 2020 verschenen.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights