Wij brachten de wildernis tot bloei

Nederlandse immigranten in de verenigde staten

Wij brachten de wildernis tot bloei - cover
Nederlandse immigranten in de Verenigde Staten zagen het als een goddelijke opdracht het land in cultuur te brengen. Hoe kijken we daar nu naar?
Ze kapten de oerbossen van Michigan en ploegden de prairies om van Iowa. Te midden van miljoenen immigranten staken in de negentiende eeuw groepen strenggelovige Nederlanders de oceaan over. Van de Amerikaanse oostkust trokken zij verder landinwaarts om – zoals zij dat noemden – ‘de wildernis tot bloei te brengen’. Dat zagen ze als een religieuze opdracht, en niet alleen als een nieuw boerenbestaan. We volgen deze immigranten op hun tocht vanuit hun dorpen van herkomst naar de Nieuwe Wereld. De auteurs laten zien hoe hun geloof en vooruitgangsdenken de omgang met woudreus en bizon sterk beïnvloedden. En hoe dat, verrassend genoeg, een nieuw licht werpt op de huidige discussie over landschap, natuur en de wolf.
Lees meer
26,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


26,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045050881
  • Pagina's: 320 pagina's

Anthonia Boersema-Bremen

Anthonia Boersema-Bremen

Antonia Boersema-Bremmer studeerde Nederlands aan de Rijks Universiteit Utrecht en behaalde een Mastertitel in de Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Haar nieuwe boek, geschreven met haar man, Wij brachten de wildernis tot bloei zal In september 2024 verschijnen.

Meer boeken van deze auteur

Jan J. Boersema

Jan J. Boersema

Jan J. Boersema is bioloog en promoveerde in de theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is als hoogleraar Grondslagen van de Milieuwetenschappen verbonden aan het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden. Bij Atlas Contact verscheen Beelden van Paaseiland. Zijn nieuwe boek geschreven met zijn vrouw, Wij brachten de wildernis tot bloei zal In september 2024 verschijnen.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights