In ‘Zone 1’ van Colson Whitehead splijt een pandemie de mensheid in tweeën: de levenden, en de levende doden. Nadat de eerste slachtoffers zijn gevallen probeert de niet-geïnfecteerde Amerikaanse bevolking de samenleving opnieuw op te bouwen. De belangrijkste taak: het terugveroveren van Manhattan, waar verscholen, moordlustige zombies happen naar het menselijke vlees dat hen probeert uit te roeien. Opererend vanuit een veilige enclave ten zuiden van Canal Street – Zone 1 – neemt een verdelgingseenheid het op zich om deze zogenaamde achterblijvers te elimineren. Mark Spitz is lid van zo’n team. In een tijdsbestek van drie dagen probeert Mark grip te krijgen op een uit de hand lopende situatie, terwijl de prille beschaving langzaam onder zijn voeten weg lijkt te vallen. En dan gaat het pas écht helemaal mis.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025473013
Pagina's
368
Type
Paperback / softback
Vertaler
Harm Damsma
Afmeting
210 mm x 136 mm x 29 mm
Gepubliceerd
juli 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘zinderende pagina’s waarin in prachtig, soms ronduit lyrisch proza wordt toegewerkt naar een klassieke horrorfinale waarop zelfs Stephen King jaloers zal zijn.’

- Het Parool

De strijd om te overleven wordt op een realistische wijze beschreven door Colson Whitehead. […] Zone 1 is dus geen standaard zombieboek dat je doet gruwelen, maar eerder een koelbloedige schets van hoe onze maatschappij met zon horrorscenario om zou gaan.

- Boekenkrant

Dit boek schrijft Whitehead met flair, virtuoos. Hij slaagt erin het doorgaans platte horrorgenre te ontstijgen door gelaagdheid in de tekst aan te brengen. […] Door stilistisch alles uit de kast te halen lijkt Whitehead alle twijfels die zijn genrekeuze bij citici kan oproepen van zich af te schudden.

- De Nieuwe Koers

De eenzame realiteit van het leven van de hoofdpersoon in een compleet zinloze en desolate wereld weet Whitehead geniaal te vangen. Af en toe geestig, dan weer gruwelijk, zeker spannend maar verrassend genoeg, ook ontroerend.

- Trouw

Hoe meer je vordert, hoe sterker het verhaal wordt. Hoe duidelijker je ziet wat Whitehead wil zeggen over een maatschappij die zichzelf moet heruitvinden en toch weer in dezelfde val trapt. Zone 1 is een roman die enig doorzettingsvermogen vraagt, maar waar je als lezer beloond wordt met een uniek verhaal. - [4 sterren]

- Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger

Deze roman met zijn brede rouwrand, bonkige structuur en indringende aanzegging grijpt je bij de strot. Je verwacht eraan terug te denken als aan een nachtmerrie, maar al doende word je getroffen door een diepe ontroering.

- Nederlands Dagblad