‘Rachel. Een document’ was het debuut van Martin Amis en betekende meteen zijn doorbraak. Ruim veertig jaar na verschijning is het nog altijd een sprankelende roman, intelligent, hilarisch en herkenbaar.
In ‘Rachel. Een document’ vormt de zelfbewuste Rachel een onweerstaanbare uitdaging voor de negentienjarige Charles Highway, die zich in het huis van zijn zus in Londen voorbereidt op het toelatingsexamen voor Oxford. Als Rachel na een uitgebreide veroveringscampagne bij hem intrekt,...
Een ongeëvenaard portret van een beschaving in verval. Het meeslepend vertelde verhaal getuigt van groot psychologisch inzicht en wordt terecht gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur.
Een ongeëvenaard portret van een beschaving in verval. Het meeslepend vertelde verhaal getuigt van groot psychologisch inzicht en wordt terecht gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur.
In ‘Rampjaar 1672’ beschrijft Luc Panhuysen op indringende wijze de grootste crisis van de Gouden Eeuw, een jaar van zeventien maanden waarin Nederland ‘redeloos, radeloos, reddeloos’ heette. In het jaar 1672 werd de Republiek overrompeld door een gecombineerde aanval van de Franse koning, de Engelse koning en de bisschoppen van Münster en Keulen. Sinds de Romeinen had Europa geen groter leger aanschouwd; het laatste uur voor de Republiek leek aangebroken. Hoe kwam het dat het land...
wat rationeel denken is en waarom we het meer dan ooit nodig hebben
ISBN 9789045034416
De mensheid is slimmer dan ooit, maar lijkt zich tegelijkertijd te verliezen in nepnieuws en complottheorieën. Steven Pinker legt uit wat rationeel denken is en waarom we het nu zo hard nodig hebben.
Andrea Wulf schrijft de wervelende geschiedenis van een briljant gezelschap, onder wie Goethe, Schiller, Hegel en de mysterieuze Caroline Schlegel, die in de Duitse stad Jena de Romantiek ontketenden.
De omwenteling in Nederland waar Pim Fortuyn voor wilde zorgen, werd na zijn dood niet waargemaakt in de landelijke politiek. In Rotterdam, waar zijn partij de grootste werd bij degemeenteraadsverkiezingen van 2002, verliep dat anders. Leefbaar Rotterdam nam plaats in het college van burgemeester en wethouders en er veranderde fundamenteel iets aan de manier van besturen. Onder leiding van burgemeester Opstelten ontstond een nieuw bestuurlijk regime, dat veiligheid centraal stelde...
De jonge, gevoelige Freek leeft in een wereld vol tegenstellingen. Tussen zijn redderende, aanwezige moeder en zijn zachtmoedige, afwezige vader. Tussen Karel Appel en Anton Pieck. Tussen de rock-’n-roll van Bill Haley en uit het hoofd te leren Bijbelverhalen. Tussen het opvolgen van zijn domineesvader en de roeping voor het toneel.
‘Reikhalzend verlangen’ vormt deel 2 van de memoires van Freek de Jonge.
Deel 1 – 'Kom verder!' - de jonge jaren in Friesland
Deel 3 – de jaren...
Reizen wordt heel lastig door de coronacrisis. Vanuit de leunstoel van de lezer komt men echter wel overal. Reisauteur Gerrit Jan Zwier reist de wereld rond met klassiekers uit de reisliteratuur.
In september 1960 beginnen John Steinbeck en zijn poedel Charley aan een lange reis door Amerika, van Long Island naar de Pacific en via Texas en het diepe Zuiden terug naar New York. Hij reist met een speciaal voor deze reis gebouwde camper, de Rocinante, via kleine stadjes en groeiende steden naar schitterende oases in de wildernis en doet uitgebreid verslag van de obsessies en eigenaardigheden van de Amerikanen die hij onderweg tegenkomt.
Reizen met Charley is een geanimeerd...
Geert Mak volgt het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika.
In dit uiterst originele boek betoogt filosoof Alain de Botton dat de seculiere samenleving veel kan leren van religies als het gaat om zaken als gemeenschapszin, ethiek, onderwijs en kunst.