Een zelfverzekerd en ambitieus debuut over een moordzaak en herinneringen, waarin een vergeten staat een literair gezicht krijgt.
Dit boek wasemt de honderden geuren van Idaho. Auke Hulst in NRC.
Een volmaakt oorspronkelijke reflectie op vrijheid en lichamelijkheid, van een schrijfster met een onafhankelijke geest, oog voor complexiteit en een glasheldere pen.
Sociale netwerken en nieuwe technologiën stellen de kenniswerker in staat om zelf zijn werk te organiseren en zijn professionele ontwikkeling vorm te geven. Daar is lang niet altijd meer een organisatie of een manager voor nodig.
Wat betekenen de nieuwe organisatievormen voor de rol van de manager? En moet de traditionele machtsstructuur op z'n kop nu de rol van collectief leiderschap toeneemt? Hoe kunnen kenniswerkers social media gebruiken om hun kennis en kunde beter voor...
In 'Iedereen kan schilderen' probeert de twintigjarige Iris Kostons vrede te vinden met een gezinsleven waarin haar vader alle aandacht opeist. Hans Kostons, eigenaar van een succesvol Zuid-Limburgs bedrijf in zelfsluitende ladesystemen, lijdt aan depressies, psychoses, koopziekte, hypochondrie, vernielzucht en suïcidale neigingen. De overige gezinsleden lijden aan Hans. Ze gaan veelvuldig in therapie, afzonderlijk en samen, tot iedereen aan zijn eigen geestelijke gezondheid...
Pacelle van Goethem is Nederlands bekendste overtuigingsdeskundige. Word net zo succesvol als zij met behulp van de adviezen uit deze jarenlange bestseller.
Conny Braam verhaalt in Ik ben Hendrik Witbooi hoe Witbooi in 1884 met zijn Nama-volk een profetische trektocht onderneemt naar het vruchtbare noorden om de droogte van de Kalahari-woestijn te ontvluchten. Tegelijkertijd gaat zo'n honderd kilometer verderop de keizerlijke afgevaardigde dr. Göring aan land in de nieuwe Duitse kolonie Zuidwest-Afrika - het huidige Namibië.
Wat volgt is een strijd op leven en dood tussen de Duitse Schutztruppe en de voor hun onafhankelijkheid vechtende...
Ik ben integer, jij bent integer is opgezet als kijkje achter de schermen bij vijftien ervaren ‘captains of industry’. Het boek beantwoordt de vraag wat grote bedrijven moeten doen om integer te blijven. De integriteit van leiders en hun organisaties is een dagelijks terugkerend thema in de media. De schade van een gedeukt imago varieert van roemloos ontslag tot koersval op de beurs of een consumentenboycot. Nu ‘social’ domineert, wordt echte integriteit alleen maar belangrijker....
'Wie heeft mijn kaas gepikt?', een klassieker onder de businessboeken, stelt dat mensen zich moeten aanpassen aan veranderingen en niet moeten vasthouden aan hun Kaas, metafoor voor zekerheden. Toch schiet het basisidee dat je flexibel moet reageren op veranderende omstandigheden tekort als je werkelijk ondernemend en innovatief wilt zijn. De nieuwe parabel Ik heb jouw kaas gepikt! gaat ook over muizen in een doolhof, maar zet de lezer ertoe aan de grenzen van zijn of haar...
Elizabeth Strout schreef een glashelder en mysterieus boek over een dochter, haar moeder en de mensen om hen heen: ´Ik heet Lucy Barton´kabbelt van dagelijksheid en gist van onuitgesprokenheid.
In deze tweetalige uitgave zijn de grote teksten van de Franse dichter Arthur Rimbaud samengebracht in de vertaling van Hans van Pinxteren. 'Een seizoen in de hel' en Illuminations worden gerekend tot de adembenemendste literaire teksten uit de negentiende eeuw, terwijl
Zienersbrieven Rimbauds opvattingen over het dichterschap onthult: achter de banale wereld van alledag gaat een andere, nog ongekende werkelijkheid schuil. Het middel om deze werkelijkheid te ontdekken is de poëzie.
Na een zwijgend leven vraagt een moeder aan haar schrijvende zoon of hij haar biograaf wil worden. Hij moet haar wel een zachte dood bezorgen. Tragikomedie over een woest leven in de vorige eeuw.
Mensje van Keulen komen ogenschijnlijk gewone mannen en vrouwen aan het woord die reden genoeg hebben om het leven niet altijd als een feest te omarmen.
Een lichte wrevel tussen een man en een vrouw, 's ochtends in bed, wordt als een bacil doorgegeven, springt op verschillende mensen over en zet hun doen en laten onder spanning. Als een virus woedt de toorn voort, baant zich een weg door mannen en vrouwen die elkaar soms goed, alleen oppervlakkig - of helemaal niet - kennen, om ten slotte in een gehucht in de Achterhoek tot uitbarsting te komen. Waarom is het toch zo moeilijk om van de scherf in je hart geen dolk te maken?
waarom ik de Molukse treinkaping voor de rechter bracht
ISBN 9789045029689
Een persoonlijk memoir over de Molukse treinkapings-rechtszaak tegen de Staat door Liesbeth Zegveld, de gedreven topadvocaat die strijdt voor de waarheid en rechtvaardigheid voor alle burgers