Adriaan van Dis bij ‘Geen land voor cultuur’ (De Balie)

Hoe beïnvloedt politiek cultuur en omgekeerd? Dit is een van de vragen die Joost de Vries stelt in zijn nieuwe boek, De gelukkigste man van Nederland. Waar in onze buurlanden politici zich nog wel eens willen afficheren met ‘hoge’ kunst en cultuur, lijkt het alsof veel politici liever gefotografeerd worden bij de Toppers dan met een roman in de hand, liever bij The Passion dan de Matthäus-Passion. Wat zegt dit over Nederland?

Op dinsdag 2 maart (20:00 uur) gaan Adriaan van Dis, Joost de Vries, Jessica Durlacher en Bas Heijne in gesprek over de relatie tussen cultuur en politiek. Enerzijds praten we over de rol die kunst en cultuur spelen in de politiek en de samenleving, anderzijds vragen we hedendaagse schrijvers hoe zij de politieke realiteit en hete maatschappelijke hangijzers uit de samenleving in hun romans verwerken.

Klik hier voor meer informatie over dit evenement.

Meer nieuws

 • Fokke Obbema geeft lezing over ‘Een zinvol leven’ in Leiden

  23 november 2021

  Op zondag 13 maart geeft Fokke Obbema een lezing over zijn laatste boek Een zinvol leven in de Hooglandse Kamer in Leiden. Het evenement duurt van 15:00 tot 17:00 en vindt plaats in de Hooglandse...

  Lees het hele bericht
 • Fokke Obbema geeft lezing over ‘Een zinvol leven’ bij Lutterzand Literair Festival

  23 november 2021

  Op zaterdag 29 januari geeft Fokke Obbema een lezing over zijn laatste boek Een zinvol leven bij Lutterzand Literair festival. Het festival duurt van 09:00 tot 17:00 en vindt plaats op Lutterzand...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda