Adriaan van Dis spreekt bij Indië-herdenking 2022 in Nijmegen

Op 15 augustus 2022 spreekt Adriaan van Dis op uitnodiging van Platform Indische Organisaties Nijmegen bij de jaarlijkse Indië-herdenking in de Raadzaal van het gemeentehuis van Nijmegen.

De Japanse capitulatie op 15 augustus 1945 maakte een eind aan een wrede bezetting van Nederlands-Indië. Platform Indische Organisaties Nijmegen (PION) viert die dag de bevrijding en herdenkt de slachtoffers die vielen in de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische vrijheidsstrijd in de jaren daarna.Er is een bijeenkomst met lezingen en een kranslegging bij het Indië-monument op de Gedeputeerdenplaats naast het stadhuis. Nijmegen heeft van oudsher veel banden met Nederlands-Indië, er wonen veel mensen met Indische wortels.

 

Meer nieuws

 • Marja Vuijsje en Bahram Sadeghi in gesprek over Iran tijdens Mandela-dag

  30 januari 2023

  Zondag 5 februari gaan Bahram Sadeghi, auteur van De aanslag die onze levens veranderde, en Marja Vuijsje, auteur van het recent verschenen Volgend jaar in Teheran, met elkaar in gesprek over Iran in ...

  Lees het hele bericht
 • Lezing met Ianthe Mosselman in Pantheon Boekholt

  26 januari 2023

  Woensdag 1 februari geeft Ianthe Mosselman samen met literair recensent Dieuwertje Mertens een lezing in Pantheon Boekholt in Amsterdam. Zij zullen in gesprek gaan over Mosselman's Al die liefde en wo...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Verified by MonsterInsights