Adriaan van Dis spreekt bij Indië-herdenking 2022 in Nijmegen

Op 15 augustus 2022 spreekt Adriaan van Dis op uitnodiging van Platform Indische Organisaties Nijmegen bij de jaarlijkse Indië-herdenking in de Raadzaal van het gemeentehuis van Nijmegen.

De Japanse capitulatie op 15 augustus 1945 maakte een eind aan een wrede bezetting van Nederlands-Indië. Platform Indische Organisaties Nijmegen (PION) viert die dag de bevrijding en herdenkt de slachtoffers die vielen in de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische vrijheidsstrijd in de jaren daarna.Er is een bijeenkomst met lezingen en een kranslegging bij het Indië-monument op de Gedeputeerdenplaats naast het stadhuis. Nijmegen heeft van oudsher veel banden met Nederlands-Indië, er wonen veel mensen met Indische wortels.

 

Meer nieuws

 • Voordracht Kirsten van Santen bij opening Terp fan de Takomst

  27 juni 2022

  Op zaterdag 16 juli 2022 wordt de Terp fan de Takomst in Blije Friesland feestelijk geopend. De opening is onderdeel van de Friese triënnale Arcadia en maakt daarnaast deel uit van de geplande Sense ...

  Lees het hele bericht
 • Leesclub met Mariken Heitman

  22 juni 2022

  Dinsdag 20 september 2022 is Mariken Heitman, de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, te gast bij de leesclub van Boekhandel Kramer & van Doorn. Ze zal worden geïnterviewd over haar bekro...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda