Adriaan van Dis te gast bij De Nieuwe Liefde

Op zondag 30 oktober is Adriaan van Dis te gast in De Nieuwe Liefde te Amsterdam, waar hij zal spreken over het klimaat en de crisis van de verbeelding.

Moderator Münise Yavuz gaat met Van Dis, schrijfster en filosoof Eva Meijer en journalist Jaap Tielbeke in gesprek over de relatie tussen de klimaatcrisis en fictie. Leent de roman zich voor een beschrijving van de verschrikkingen die ons op het gebied van klimaat te wachten staan?

In 2021 publiceerde Van Dis de dystopische roman Klifi, die zich afspeelt in een Nederland dat getroffen is door een orkaan.

Het evenement start om 19.00 uur, kaarten zijn verkrijgbaar voor € 15,-.
Meer informatie is te vinden op de site van De Nieuwe Liefde.

Meer nieuws

 • Lezing met Ianthe Mosselman in Pantheon Boekholt

  26 januari 2023

  Woensdag 1 februari geeft Ianthe Mosselman samen met literair recensent Dieuwertje Mertens een lezing in Pantheon Boekholt in Amsterdam. Zij zullen in gesprek gaan over Mosselman's Al die liefde en wo...

  Lees het hele bericht
 • Neske Beks viert de literatuur van Toni Morrison in Concertgebouw Brugge

  26 januari 2023

  Zondag 19 februari viert Neske Beks, schrijver van het essay De Kleine Morrison, de taal en de boeken van Toni Morrison in Concertgebouw Brugge. Het wordt een bijzondere boekvoorstelling voor iedere...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Verified by MonsterInsights