Alain Verheij bij ‘Volzin’ lezing van prof. Mechteld Jansen nabij Den Bosch

Prof. Mechteld Jansen, rector van de Protestantse Theologische Universiteit zal op zaterdag 18 mei de elfde Volzin-lezing geven. De titel van deze Volzin-lezing is: ‘Oud baart nieuw’ en auteur Alain Verheij is onder andere gastspreker.

Mechteld Jansen onderzoekt als missioloog hoe het Bijbelse verhaal steeds weer nieuwe gestalten aanneemt. Zij zal in haar lezing met name ingaan op de mogelijke vernieuwingskracht in de christelijke traditie. Dat vergt volgens haar wel een andere opvatting van de traditie dan in de kerk vaak gebruikelijk is. Zij zal in deze lezing niet kijken naar hoe christendom en kerk steeds meer verdwijnen uit Nederland – die feiten zijn wel bekend. Maar zij zal inzoomen op wat er in de wereld van christendom, kerk en religie juist aan het ontstáán is. Kan de christelijke traditie iets nieuws baren en waar zien we dat dan? Welke tendensen zijn hoopgevend?

Alain Verheij en Richard Steenvoorde zullen elk vanuit hun eigen invalshoek reageren op de lezing van Mechteld Jansen. De jonge theoloog Alain Verheij timmert als zelfbenoemde ‘Twittertheoloog des vaderlands’ aan de weg. Zijn boek God en ik werd uitgeroepen tot het ‘beste theologische boek van 2017/2018’. Richard Steenvoorde behoort tot de groep jonge(re) mannen die de laatste jaren in Nederland toetraden tot de orde van de dominicanen. In Rotterdam vormen zij een nieuwe gemeenschap.

Locatie: de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther (nabij Den Bosch)

Aanvang van de lezing: 13.45 uur

In verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelding verplicht. Aanmelden kan via www.volzin.nu. Deelname is gratis. De inschrijving sluit op 10 mei 2019.

Meer nieuws

 • Lezing van Wil Schackmann in Harlingen

  22 januari 2020

  Dinsdagavond 28 januari vertelt Wil Schackmann in Harlingen over de weeskinderen in Veenhuizen aan de hand van zijn boek De kinderkolonie, toegespitst op wezen uit Harlingen. Locatie: Gehoorzaal in...

  Lees het hele bericht
 • Wil Schackmann te gast op de Dag van de Drentse Geschiedenis in Assen

  22 januari 2020

  Zaterdag 25 januari vertelt Wil Schackmann tijdens de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis aan de hand van zijn boeken hoe de rijken in 1818 armen selecteerden voor de koloniën van weldadigheid. ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda