Arita Baaijens organiseert avond over woordenboek van de toekomst in Pakhuis de Zwijger

Op 3 september a.s. in Pakhuis de Zwijger organiseert Arita Baaijens samen met Paradijs in de polder een avond om een actieve bijdrage aan het Woordenboek voor de toekomst te leveren. Centraal staat de relatie mens-natuur, waarbij het woordje ’natuur’ al meteen problematisch is omdat het impliceert dat de mens daar los van zou staan.

Zijn andere opvattingen mogelijk? Welke taal en handelingsperspectieven passen daar bij? Hoe ga je om met ervaringen waarvoor woorden ontbreken? Daarover vertellen drie gasten met verschillende culturele achtergronden.

Ook gaan we met de zaal aan de slag en verzamelen op experimentele wijze ervaringen, woorden en symbolen die verbondenheid met de omgeving uitdrukken. De beste worden opgenomen in het Woordenboek voor de toekomst.

 

Meer nieuws

 • Jan Brokken&Lidy Blijdorp&Tobias Borsboom Mata Hari en de Muzen in Capelle aan den IJssel

  14 februari 2020

  Op zondag 1 maart geven Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello), Tobias Borsboom (piano) de concertlezing Mata Hari en de Muzen in het prachtige Van Cappellenhuis in Capelle aan den IJssel. Naar aa...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken over ‘De rechtvaardigen’ in Elburg

  13 februari 2020

  Op uitnodiging van de Vrienden van Museum Sjoel Elburg verzorgt Jan Brokken op donderdag 5 maart een lezing over zijn boek De rechtvaardigen, hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde in de Ich...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda