Arita Baaijens organiseert avond over woordenboek van de toekomst in Pakhuis de Zwijger

Op 3 september a.s. in Pakhuis de Zwijger organiseert Arita Baaijens samen met Paradijs in de polder een avond om een actieve bijdrage aan het Woordenboek voor de toekomst te leveren. Centraal staat de relatie mens-natuur, waarbij het woordje ’natuur’ al meteen problematisch is omdat het impliceert dat de mens daar los van zou staan.

Zijn andere opvattingen mogelijk? Welke taal en handelingsperspectieven passen daar bij? Hoe ga je om met ervaringen waarvoor woorden ontbreken? Daarover vertellen drie gasten met verschillende culturele achtergronden.

Ook gaan we met de zaal aan de slag en verzamelen op experimentele wijze ervaringen, woorden en symbolen die verbondenheid met de omgeving uitdrukken. De beste worden opgenomen in het Woordenboek voor de toekomst.

 

Meer nieuws

 • Stefan Brijs op de Vlaamse Boekenbeurs (op 10/11 en 11/11)

  17 oktober 2019

  Elke Vandersypen gaat in gesprek met Stefan Brijs over zijn nieuwste roman Zonder liefde op auteurspodium Woordenhoek op de Vlaamse Boekenbeurs. Ook zal hij signeren op de VBKU stand 401. Op zo...

  Lees het hele bericht
 • Stefan Brijs bij boekhandel van der Velde in Drachten

  17 oktober 2019

  De Vlaamse auteur Stefan Brijs brak in 2005 bij het grote publiek door met zijn roman 'De engelenmaker'. In 2011 verscheen zijn ook goed ontvangen roman 'Post voor mevrouw Bromley'. Dit najaar ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda