Arita Baaijens organiseert avond over woordenboek van de toekomst in Pakhuis de Zwijger

Op 3 september a.s. in Pakhuis de Zwijger organiseert Arita Baaijens samen met Paradijs in de polder een avond om een actieve bijdrage aan het Woordenboek voor de toekomst te leveren. Centraal staat de relatie mens-natuur, waarbij het woordje ’natuur’ al meteen problematisch is omdat het impliceert dat de mens daar los van zou staan.

Zijn andere opvattingen mogelijk? Welke taal en handelingsperspectieven passen daar bij? Hoe ga je om met ervaringen waarvoor woorden ontbreken? Daarover vertellen drie gasten met verschillende culturele achtergronden.

Ook gaan we met de zaal aan de slag en verzamelen op experimentele wijze ervaringen, woorden en symbolen die verbondenheid met de omgeving uitdrukken. De beste worden opgenomen in het Woordenboek voor de toekomst.

 

Meer nieuws

 • Literaire avond met Mensje van Keulen

  18 juli 2019

  Tijdens de Literaire avond in november neemt Mensje van Keulen ons mee door haar rijke oeuvre. Mensje van Keulen werd op 10 juni 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam...

  Lees het hele bericht
 • ‘Natuur als maat der Dingen’ in Pakhuis de Zwijger met o.a. Arita Baaijens

  18 juli 2019

  Evenement op 3 september in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 'Natuur als maat der dingen' wordt een interactieve zoektocht naar een nieuwe taal voor de relatie tussen mens en natuur. Hoe komen we tot...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda