Arita Baaijens organiseert avond over woordenboek van de toekomst in Pakhuis de Zwijger

Op 3 september a.s. in Pakhuis de Zwijger organiseert Arita Baaijens samen met Paradijs in de polder een avond om een actieve bijdrage aan het Woordenboek voor de toekomst te leveren. Centraal staat de relatie mens-natuur, waarbij het woordje ’natuur’ al meteen problematisch is omdat het impliceert dat de mens daar los van zou staan.

Zijn andere opvattingen mogelijk? Welke taal en handelingsperspectieven passen daar bij? Hoe ga je om met ervaringen waarvoor woorden ontbreken? Daarover vertellen drie gasten met verschillende culturele achtergronden.

Ook gaan we met de zaal aan de slag en verzamelen op experimentele wijze ervaringen, woorden en symbolen die verbondenheid met de omgeving uitdrukken. De beste worden opgenomen in het Woordenboek voor de toekomst.

 

Meer nieuws

 • Oek de Jong bij Boekhandel Limerick in Gent

  23 augustus 2019

  ‘Een avond met Oek de Jong bij Boekhandel Limerick in Gent’ – Oek de Jong is op 12 september te gast bij Boekhandel Limerick in Gent om te praten over zijn nieuwe roman Zwarte schuur, en zal wor...

  Lees het hele bericht
 • Niña Weijers in Passa Porta, Brussel

  23 augustus 2019

  Niña Weijers gaat op zondag 15 september in gesprek met recensent en journalist Dirk Leyman over Kamers Antikamers, een boek over de poreuze grenzen tussen herinnerde, verzonnen en mogelijke leve...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda