Arita Baaijens spreekt bij SPUI25-jaaropening

Op donderdag 14 oktober spreken Arita Baaijens en Marjolijn van Heemstra tijdens de SPUI25 jaaropening. De vraag die centraal staat is ‘Hoe verhouden wij ons tot de wereld om ons heen?’. Die veelomvattende vraag is door de coronapandemie onontkoombaar geworden; het virus en zijn maatschappelijke impact hebben onze relaties tot onszelf, elkaar, niet-menselijke dieren en de aarde onder een vergrootglas gelegd.

Arita Baaijens is bioloog en schrijver. Al dertig jaar verkent zij de landschappen van de Sahara, Siberië en Papoea-Nieuw-Guinea. Zeker vijftien jaar doorkruiste zij met kamelen woestijnen, grotendeels alleen. Te paard omcirkelde ze het Altajgebergte in Centraal-Azië. Te voet zocht ze haar weg door het bezielde bos van Papoea-Nieuw-Guinea. De zwerftochten geven haar een nieuw perspectief op de verwevenheid tussen mens en natuur. Zij schreef onder meer de boeken Woestijnnomaden: Trektocht door Darfur, Zoektocht naar het paradijs en Paradijs in de Polder. Op dit moment werkt zij aan een Taal voor de Toekomst.

De jaaropening start om 20:00 en duurt tot 21:30.

Bij de ingang van de zaal word je gevraagd om je coronatoegangsbewijs te tonen.

Voor meer informatie en voor reserveringen, klik hier.

Meer nieuws

 • Marieke Lucas Rijneveld te gast bij Literair café in Tilburg

  22 oktober 2021

  Op zondag 28 november is Marieke Lucas Rijneveld te gast bij het Literair café in Reeshof cultuurt in Tilburg. Datum: 28 november 2021 Tijd: begint om 15.30 Locatie: Perron 3, Ketelhavenplei...

  Lees het hele bericht
 • BoekenLive

  22 oktober 2021

  Op donderdag 28 oktober is er een nieuwe editie van BoekenLive, het interactieve online boekenevent. Er zijn onder andere interviews met Keyvan Shahbazi over De Amerikaan van Karadj en Jessica Nash, d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda