Arita Baaijens spreekt bij SPUI25-jaaropening

Op donderdag 14 oktober spreken Arita Baaijens en Marjolijn van Heemstra tijdens de SPUI25 jaaropening. De vraag die centraal staat is ‘Hoe verhouden wij ons tot de wereld om ons heen?’. Die veelomvattende vraag is door de coronapandemie onontkoombaar geworden; het virus en zijn maatschappelijke impact hebben onze relaties tot onszelf, elkaar, niet-menselijke dieren en de aarde onder een vergrootglas gelegd.

Arita Baaijens is bioloog en schrijver. Al dertig jaar verkent zij de landschappen van de Sahara, Siberië en Papoea-Nieuw-Guinea. Zeker vijftien jaar doorkruiste zij met kamelen woestijnen, grotendeels alleen. Te paard omcirkelde ze het Altajgebergte in Centraal-Azië. Te voet zocht ze haar weg door het bezielde bos van Papoea-Nieuw-Guinea. De zwerftochten geven haar een nieuw perspectief op de verwevenheid tussen mens en natuur. Zij schreef onder meer de boeken Woestijnnomaden: Trektocht door Darfur, Zoektocht naar het paradijs en Paradijs in de Polder. Op dit moment werkt zij aan een Taal voor de Toekomst.

De jaaropening start om 20:00 en duurt tot 21:30.

Bij de ingang van de zaal word je gevraagd om je coronatoegangsbewijs te tonen.

Voor meer informatie en voor reserveringen, klik hier.

Meer nieuws

 • Fokke Obbema geeft lezing over ‘Een zinvol leven’ in Leiden

  23 november 2021

  Op zondag 13 maart geeft Fokke Obbema een lezing over zijn laatste boek Een zinvol leven in de Hooglandse Kamer in Leiden. Het evenement duurt van 15:00 tot 17:00 en vindt plaats in de Hooglandse...

  Lees het hele bericht
 • Fokke Obbema geeft lezing over ‘Een zinvol leven’ bij Lutterzand Literair Festival

  23 november 2021

  Op zaterdag 29 januari geeft Fokke Obbema een lezing over zijn laatste boek Een zinvol leven bij Lutterzand Literair festival. Het festival duurt van 09:00 tot 17:00 en vindt plaats op Lutterzand...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda