Charles Groenhuijsen bij Paagman over Super Tuesday

Donderdag 29 februari a.s. zijn Amerikakenners Charles Groenhuijsen en Willem Post om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij evalueren de Amerikaanse verkiezingen en blikken vooruit op Super Tuesday 2024. Aansluitend zullen zij signeren. Groenhuijsen presenteerde onlangs zijn boek De verdeelde staten van Amerika.

Super Tuesday
Dinsdag is de traditionele dag voor verkiezingen in de Verenigde Staten. Super Tuesday verwijst naar een of meer verkiezingsdagen in het begin van een presidentieel primair seizoen van de Verenigde Staten (februari of maart) wanneer het grootste aantal Amerikaanse staten primaire verkiezingen en caucuses houdt. De specifieke staten die voorverkiezingen houden op Super Tuesday variëren van jaar tot jaar, omdat elke staat afzonderlijk beslist.

In 2024 zal Super Tuesday op 5 maart plaatsvinden. Onder andere de staten Alabama, Arkansas, Alaska, Californië, Colorado, Iowa, Maine, Massachusetts, Minnesota, North Carolina, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Vermont en Virginia zullen op deze dag hun presidentsverkiezingen houden.

Charles Groenhuijsen
Charles Groenhuijsen was jarenlang correspondent in Amerika voor het NOS Journaal. Tegenwoordig werkt hij als journalist, spreker en televisiemaker in de VS en in Nederland. Hij publiceerde een aantal veelgelezen boeken over Amerika, zijn tweede vaderland, zoals recentelijk De verdeelde Staten van Amerika.

Willem Post
VS-deskundige Willem Post presenteerde veel van zijn boeken bij Paagman. In zijn boek Van Arena naar Witte Huis ging hij tijdens de verkiezingen van 2020 op politiek avontuur door het Amerikaanse platteland. De ziel van Amerika is zijn nieuwste boek.

Aanmelden 
Dit evenement is gratis toegankelijk. Wel vragen wij om je aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kun je vrij plaatsnemen. Let op: een aanmelding is geen gegarandeerde zitplaats. Voor dit evenement kun je zitplaatsen reserveren wanneer je deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).

Een gesigneerd exemplaar bestellen
Kun je het evenement niet bijwonen? Bestel dan een persoonlijk gesigneerd exemplaar! Hier zie je het actuele aanbod van titels die je kunt laten signeren, voorzien van een persoonlijke opdracht. Doordat het boek speciaal voor jou gesigneerd wordt, zal het boek pas na het auteursbezoek uitgeleverd worden. De auteur zal het boek op die datum signeren en jij haalt het boek dan op een later moment – wanneer het jou uitkomt – op bij Paagman, of je laat het boek desgewenst thuisbezorgen. Wel vragen wij je daarbij te letten op enkele spelregels en voorwaarden.

Meer nieuws

 • Jan Brokken over ‘De ontdekking van Holland’ in Haarlem

  11 april 2024

  Een bijzonder initiatief: vijf Haarlemse boekhandels nodigen Jan Brokken uit voor een middag rond zijn jongste boek De ontdekking van Holland. Op uitnodiging van Athenaeum Haarlem, Blokker Heemstede, ...

  Lees het hele bericht
 • Daan Heerma van Voss te gast bij de Literaire Hemel in Amen

  8 april 2024

  Op vrijdag 12 april is Daan Heerma van Voss te gast bij de Literaire Hemel in Amen. Hier zal hij geïnterviewd worden door Annette Timmer en Joep van Ruiten over zijn nieuwe boek Geen vaarwel vandaag...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights