Concertlezing Jan Brokken De weg naar de vrijheid

In het kader van de Raadhuisconcerten geeft Jan Brokken de concertlezing De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxophone Quartet op dinsdag 12 november in het (door Dudok ontworpen) Raadhuis van Hilversum. In dit actuele programma vertelt Jan Brokken episodes uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen, De rechtvaardigen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg. Het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler. Plus het werk De tocht dat de Koerdische componist Hawar Tawfiq speciaal voor dit programma heeft geschreven. Hawar Tawfiq ontvluchtte het noorden van Irak en kreeg na een lange procedure politiek asiel in Nederland.

Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Juani Palop Tecles tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller.” – dagblad BN De Stem  

NB: met eenmalige medewerking van Nadia Wijzenbeek (viool) in Fratres van Arvo Pärt – dit wordt een niet te missen zo mooie uitvoering.

 

Datum: 12 november

aanvang: 20.15 uur (zaal open 19.45 uur)

plaats: Raadhuis Hilversum

Dudokpark 1

1217 JE Hilversum

organisatie&reserveren&kaartverkoop: info@raadhuisconcerten.nl

Meer nieuws

 • Fokke Obbema bij Vrijzinnigen Hattem

  22 november 2019

  Op dinsdag 6 oktober 2020 is Fokke Obbema aanwezig bij Vrijzinnig Hattem, een vereniging van zinzoekers en vrijdenkers. Meer informatie volgt.

  Lees het hele bericht
 • Fokke Obbema te gast tijdens De Rotterdamse Nacht van de Filosofie

  22 november 2019

  Op vrijdag 3 april 2020 is Fokke Obbema te gast tijdens De Rotterdamse Nacht van de Filosofie. Obbema wordt hier geïnterviewd en zal vragen uit het publiek beantwoorden. Locatie: Debatcentrum Armi...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda