Conny Braam op het Ontdenk Afrika Literair Festival in Gent

Hoe hebben de Afrikanen de Wereldoorlogen beleefd? Welke beloften braken de kolonisatoren nadat de Afrikanen voor hen hadden gestreden? Welke rol hebben de oorlogen gespeeld in de latere burgerbewegingen in de Verenigde Staten en de onafhankelijkheidsstrijden in Afrika? Conny Braam, David Diop en Rachida Lamrabet gaan hierover met elkaar in gesprek tijdens het Ontdenk Afrika Literair festival op zaterdag 10 oktober.

In ‘Wij zijn de wrekers over dit alles’ beschrijft Conny Braam de dodenmars vanuit Auschwitz naar het westen vanuit het perspectief van zwarte krijgsgevangenen.

De drie auteurs stellen zichzelf eerst voor en gaan dan in een gesprek op zoek naar erkenning van de Afrikaanse bijdrage aan de wereldvrede en nieuwe wereldorde in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Locatie: Geuzenhuis, Kantienberg 9, 9000 Gent

Tijd: 14u15 (einde omstreeks 16u30, incl. pauze)

De ticketverkoop start op 31 augustus. Meer informatie kan je hier vinden.

Meer nieuws

 • Eva Vriend geeft lezing in het Zuiderzeemuseum i.h.k.v. de Maand van de geschiedenis

  17 september 2020

  Eva Vriend geeft zondag 4 oktober een lezing in het Zuiderzeemuseum over haar boek Eens ging de zee hier tekeer, dat genomineerd is voor de Libris Geschiedenis Prijs 2020. Van meet af aan is het Z...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken geeft concertlezing Caribische Smeltkroes in Amsterdam

  16 september 2020

  Een heel bijzondere avond op zaterdag 7 november als opening van de serie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk in Amsterdam. Jan Brokken (verteller), Pamela Smits (cello) en Tobias Borsboom (piano) bren...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda