Ellen Deckwitz geeft 4 mei-lezing

Op dinsdag 4 mei geeft Ellen Deckwitz Bij Studium Generale Universiteit Utrecht de prestigieuze 4 mei-lezing, een jaarlijks terugkerende lezing waarin een belangrijke schrijver of denker onderzoekt wat herinnering vandaag de dag betekent.

Met deze lezing koppelt de Universiteit Utrecht de nationale herdenking aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Het is tevens een eerbetoon aan prof. Victor Koningsberger. Hij nam het in de Tweede Wereldoorlog als eerste Nederlandse hoogleraar op voor zijn Joodse collega’s die door de Duitse bezetter van de universiteit werden verbannen.

Dit jaar zal dichter en columnist Ellen Deckwitz de 4 mei-lezing geven. Over herinnering, zwijgen en de (on)macht van taal.

Live deelnemen?

Studeer je aan de Universiteit Utrecht en wil je live bij de lezing van Ellen Deckwitz aanwezig zijn? Volg dan deze link om je in te schrijven en neem de barcode die je krijgt op 4 mei mee naar de Aula van het Academiegebouw (Domplein 29, 3512 JE Utrecht). Je kunt inlopen vanaf 20:15 uur. Er is beperkt plek dus wees er snel bij!

Meer nieuws

 • Vertaler Nicolette Hoekmeijer over ‘Bluets’ bij Pantheon Boekhandel

  26 juli 2021

  Gevoelens en pijn in blauw, en dat geheel gevat in taal. Dat is Bluets van Maggie Nelson. Een raadselachtig maar prachtig boek en daarom organiseert Pantheon Boekholdt op 21 september een avond o...

  Lees het hele bericht
 • ‘Mensen ontwikkelen zichzelf’ – boekpresentatie SPUI25

  23 juli 2021

  Hoe kan een gemeenschap zo snel mogelijk op eigen kracht verder? Die vraag zouden hulporganisaties zichzelf voortdurend moeten stellen, vindt Betteke de Gaay Fortman.  Ze schreef een boek over de gre...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda