Ellen Deckwitz geeft 4 mei-lezing

Op dinsdag 4 mei geeft Ellen Deckwitz Bij Studium Generale Universiteit Utrecht de prestigieuze 4 mei-lezing, een jaarlijks terugkerende lezing waarin een belangrijke schrijver of denker onderzoekt wat herinnering vandaag de dag betekent.

Met deze lezing koppelt de Universiteit Utrecht de nationale herdenking aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Het is tevens een eerbetoon aan prof. Victor Koningsberger. Hij nam het in de Tweede Wereldoorlog als eerste Nederlandse hoogleraar op voor zijn Joodse collega’s die door de Duitse bezetter van de universiteit werden verbannen.

Dit jaar zal dichter en columnist Ellen Deckwitz de 4 mei-lezing geven. Over herinnering, zwijgen en de (on)macht van taal.

Live deelnemen?

Studeer je aan de Universiteit Utrecht en wil je live bij de lezing van Ellen Deckwitz aanwezig zijn? Volg dan deze link om je in te schrijven en neem de barcode die je krijgt op 4 mei mee naar de Aula van het Academiegebouw (Domplein 29, 3512 JE Utrecht). Je kunt inlopen vanaf 20:15 uur. Er is beperkt plek dus wees er snel bij!

Meer nieuws

 • Colson Whitehead op Crossing Border 2021

  23 juni 2021

  Op woensdag 23 juni zijn de eerste namen voor Crossing Border 2021 bekendgemaakt en zowel Colson Whitehead als Patricia Lockwood zullen dit jaar aanwezig zijn. Crossing Border, het langstlopende inter...

  Lees het hele bericht
 • Avond rond ‘Het leven van dingen’ van Warna Oosterbaan bij SPUI25

  16 juni 2021

  Moeten we ons hechten aan dingen? In de geschiedenis van de mensheid zijn zij steeds belangrijker geworden. Van de scherpe steen, via de ploeg, schoenen en wasmachine, zijn we inmiddels bij de s...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda