Garry Kasparov te gast bij John Adams Institute

Op zaterdag 12 december komt oud-schaakkampioen en mensenrechtenactivist Garry Kasparov naar Amsterdam ter gelegenheid van zijn nieuwste boek Het wordt winter. De vergeten lessen van de koude oorlog.

9789045030401   Kasparov Garry World rights cleared - no photo credit necessary

Over Het wordt winter

Na de val van de Berlijnse Muur dachten we dat het niet meer nodig was een robuuste buitenlandpolitiek te voeren. Maar recente ontwikkelingen wijzen in een andere richting. De globalisering en het terrorisme in binnen- en buitenland stelt open samenlevingen voor nieuwe en grote problemen, maar het grootste gevaar is oud en komt uit het Oosten: de dictatuur van Vladimir Poetin.

Vijanden van zijn regime worden geëlimineerd en vermoord. De voornaamste politieke tegenstanders, onder wie Kasparov zelf, zitten in het buitenland en sinds kort voert Poetin een expansiepolitiek die tot een Derde Wereldoorlog zou kunnen leiden. Maar Amerika’s presidenten en andere machthebbers hebben tot nu toe weinig anders gedaan dan star vasthouden aan een politiek van verzoening. Volgens Kasparov is er maar één weg: de aanval. Onderhandelen heeft geen zin, we moeten onze positie herzien en ons keihard teweerstellen – diplomatiek en economisch. Elke dag dat Poetin aan de macht blijft, neemt de kans op een groot wereldconflict toe.

 

Meer informatie

Garry Kasparov is op uitnodiging van het John Adams Institute en Uitgeverij Atlas Contact te gast in De Rode Hoed te Amsterdam.

Moderator: Michel Krielaars

Kaarten

JAI-leden: €13
Niet-leden:s €19
Studenten: €15

Verkrijgbaar via John-Adams.nl/garry-kasparov/

 

 

Meer nieuws

 • Jonny Steinberg over ‘Winnie & Nelson’ bij Het Zuid-Afrikahuis

  1 juni 2023

  Moderator Dineo Nhlapo gaat in gesprek met onder andere Jonny Steinberg, auteur van Winnie & Nelson, op maandag 12 juni. Samen met de andere sprekers Olitha Lebelo van de Zuid-Afrikaanse ambassade...

  Lees het hele bericht
 • Marc Argeloo over ‘Natuuramnesie’ bij symposium ‘Vergeten Natuur’ in Utrecht

  1 juni 2023

  Marc Argeloo geeft tijdens het symposium 'Vergeten Natuur' in Utrecht op 8 juni een lezing over het shifting baseline syndrome aan de hand van zijn boek Natuuramnesie. Het symposium bespreekt biodiver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Geverifieerd door MonsterInsights