Géraldine Schwarz in de Balie

75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog vraagt de Balie vooraanstaande historici en denkers met verschillende Europese achtergronden om een essay te schrijven over het naoorlogse Europa. Deze keer Géraldine Schwarz.

Zij zal met haar essay haar ideeën over de rol van het verleden in hedendaagse problemen en de manier waarop we met onze geschiedenis omgaan aankaarten.

Géraldine Schwarz is een Duits-Franse journalist en schrijver, gevestigd in Berlijn. In haar boek De Geheugenlozen beschrijft zij hoe ze het fascisme herkent terugkijkend op haar familiegeschiedenis en zet zij een een krachtig pleidooi neer om het verleden onder ogen te zien en zo inzicht te krijgen in de opkomst van het populisme.

Datum:  26 juni 2020

Tijd: 19:00

Voor meer informatie en tickets klik hier.

Meer nieuws

 • Marathoninterview met Midas Dekkers

  6 juli 2020

  Een traditie sinds 1986: gerenommeerde interviewers en even zo beroemde (of beruchte) gasten laten zich drie uur lang opsluiten in een studio. Om met elkaar te praten over leven, werk en alles dat daa...

  Lees het hele bericht
 • Gerdien Verschoor leest voor in de Walburgiskerk in Zutphen

  2 juli 2020

  Onder de titel ‘Een ode aan de kunst, de poëzie en de muziek’ is er op vrijdag 10 juli om 20 uur in de Walburgiskerk in Zutphen een bijzondere avondvoorstelling. De Zutphense auteur en kunsthisto...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda