Jan Brokken en Charlotte Van den Broeck bij Donner Rotterdam in gesprek over De Gouden Ganzenveer

Jan Brokken ontving dit jaar De Gouden Ganzenveer voor zijn oeuvre. Hij mocht de aanmoedigingsprijs, de Jonge Veer, uitdelen aan een talent onder de 35, dat zich onderscheidt door een virtuoze omgang met taal, het geschreven woord en communicatie met een jong en nieuw publiek. Jan Brokken koos de Vlaamse schrijver en dichter Charlotte Van den Broeck, ook door anderen herkend als een van de grootste talenten van haar generatie. Naar aanleiding van de toekenning van de prijzen schreven de laureaten ieder een tekst, die in één boek gepubliceerd gaat worden: ‘Een verhaal brengt een verhaal voort’. Jan Brokken’s verhaal kreeg de titel ‘Leven vanuit je zintuigen’, dat van Charlotte Van den Broeck ‘In een kiem’.

Op 14 december komen zij naar Donner om te spreken over De Gouden Ganzenveer en hun boek, over kunst en cultuur, over de literatuur en het leven. Na afloop wordt u een drankje aangeboden en kunt u informeel met de schrijvers in gesprek treden. Uiteraard signeren zij hun werk.

Donderdag 14 december 19:30 – 21:00 uur. Toegang gratis, aanmelden verplicht via marketing@donner.nl 

Meer nieuws

 •   Jan Brokken over ‘De ontdekking van Holland’ in ‘s-Hertogenbosch 

  21 februari 2024

  Op uitnodiging van de bibliotheek gaat Mijke Pol op maandag 8 april in gesprek met Jan Brokken over zijn nieuwe boek De ontdekking van Holland in Huis 73 in Den Bosch. Achter de witte vitrage van ...

  Lees het hele bericht
 • Eke Krijnen bij Boekhandel Over het Water over queer ouderschap

  19 februari 2024

  Eke Krijnen is op vrijdag 23 februari te gast bij Boekhandel Over het Water voor een avond over drukkende normen rondom queer ouderschap en hoe we die kunnen doorbreken. Zij schreef hierover het boek ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights