Jan Brokken & Lidy Blijdorp (cello) & Tobias Borsboom (piano) muziek- en tekstprogramma De rechtvaardigen in Culemborg

In samenwerking met Theater aan de Slag brengen Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) op zondag 13 december hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma De rechtvaardigen in theater De Fransche School in Culemborg. Vanwege het voorgeschreven maximale aantal bezoekers per voorstelling i.v.m. Covid voeren zij het programma twee keer uit, ’s middag om 16.00 uur en ’s avonds om 20.00 uur. Bij binnenkomst mondkapje verplicht.

Jan Brokken draagt twee verhalen voor uit zijn internationale bestseller De rechtvaardigen, één over de redder, de Nederlandse consul in Litouwen, Jan Zwartendijk, en één over geredde Joodse vluchtelingen Leo en Bella Adler.

Aangrijpende verhalen over een van de grootste reddingsoperaties uit de Tweede Wereldoorlog.

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom (zij maakten onlangs diepe indruk met hun optreden bij Podium Witteman) voeren werken uit van Dmitri Sjostakovitsj, de Nederlandse componist Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel (Kaddisj, het Joodse gebed voor de doden), Max Bruch, Ernest Bloch (o.a. het meeslepende Prayer) en Franz Schubert.

Boekverkoop: Jan Brokken signeert na afloop.

 

datum: 13 december

aanvang: 16.00 uur (voorstelling uitverkocht)

20.00 uur (er zijn nog kaarten)

plaats: Theater De Fransche School,

Havendijk 1

4101 AA Culemborg

informatie&reserveren&kaartverkoop: www.defranscheschool.nl

 

 

Meer nieuws

 • Lezing Adriaan van Dis op 5 juni in Brielle

  11 mei 2021

  Adriaan van Dis geeft op 5 juni om 16.00 uur een lezing over KliFi in de tuin van Restaurant De Brielsche aap. De lezing wordt georganiseerd door Boekhandel Hoofdstuk Een in Brielle. Voor meer in...

  Lees het hele bericht
 • Pauline de Bok te gast bij boekhandel Dominicanen

  11 mei 2021

  Op zondag 16 mei is Pauline de Bok te gast bij boekhandel Dominicanen te Maastricht, ter ere van haar nieuwe boek De poel. In De poel trekt Pauline de Bok zich terug op het noordoost-Duitse Platt...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda