Jan Brokken & Lidy Blijdorp (cello) & Tobias Borsboom (piano) muziek- en tekstprogramma De rechtvaardigen in Culemborg

In samenwerking met Theater aan de Slag brengen Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) op zondag 13 december hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma De rechtvaardigen in theater De Fransche School in Culemborg. Vanwege het voorgeschreven maximale aantal bezoekers per voorstelling i.v.m. Covid voeren zij het programma twee keer uit, ’s middag om 16.00 uur en ’s avonds om 20.00 uur. Bij binnenkomst mondkapje verplicht.

Jan Brokken draagt twee verhalen voor uit zijn internationale bestseller De rechtvaardigen, één over de redder, de Nederlandse consul in Litouwen, Jan Zwartendijk, en één over geredde Joodse vluchtelingen Leo en Bella Adler.

Aangrijpende verhalen over een van de grootste reddingsoperaties uit de Tweede Wereldoorlog.

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom (zij maakten onlangs diepe indruk met hun optreden bij Podium Witteman) voeren werken uit van Dmitri Sjostakovitsj, de Nederlandse componist Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel (Kaddisj, het Joodse gebed voor de doden), Max Bruch, Ernest Bloch (o.a. het meeslepende Prayer) en Franz Schubert.

Boekverkoop: Jan Brokken signeert na afloop.

 

datum: 13 december

aanvang: 16.00 uur (voorstelling uitverkocht)

20.00 uur (er zijn nog kaarten)

plaats: Theater De Fransche School,

Havendijk 1

4101 AA Culemborg

informatie&reserveren&kaartverkoop: www.defranscheschool.nl

 

 

Meer nieuws

 • Iris Sommer te gast bij SPUI25

  26 november 2020

  Iris Sommer, auteur van het onlangs verschenen boek Het vrouwenbrein, is op 10 december te gast bij SPUI25. Hier gaat zij in gesprek met auteur, publicist, performer en geboren feminist Vréneli Stad...

  Lees het hele bericht
 • Oek de Jong signeert bij Paagman

  24 november 2020

  Op 12 november won Oek de Jong de Boekenbon Literatuurprijs 2020 voor zijn roman Zwarte schuur en diezelfde week verscheen zijn essaybundel Het glanzend zwart van mosselen. Zaterdag 12 december sig...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda