Jan Brokken te gast bij Boeken bij Betje in Middenbeemster

Op uitnodiging van het Betje Wolff Museum en in samenwerking met José Ferdinandus gaat Alexander Reeuwijk in gesprek met Jan Brokken op donderdag 14 oktober in cultureel centrum Onder de Linden in Middenbeemster. Thema van de avond zal zijn het meest recente boek van Jan Brokken, De tuinen van Buitenzorg, maar Alexander Reeuwijk zal dat zeker verbreden naar reizen en schrijven.

Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, een vrouw van 23 die met een gretige nieuwsgierigheid de Javanen, Makassaren, Boeginezen en Toradja’s tegemoet treedt en hun talen leert spreken, lezen en schrijven. Een vrouw die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Indische volken en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen.

 

Datum: donderdag 14 oktober

tijd: 20.00 – 21.30 uur

inloop: 19.30 uur

plaats: Cultureel Centrum Onder de Linden

Middenweg 150

1462 HL Middenbeemster

entree: 12 euro incl. koffie/thee en bonbon

reserveren: boekenbijbetje@gmail.com

Meer nieuws

 • Fokke Obbema geeft lezing over ‘Een zinvol leven’ in Leiden

  23 november 2021

  Op zondag 13 maart geeft Fokke Obbema een lezing over zijn laatste boek Een zinvol leven in de Hooglandse Kamer in Leiden. Het evenement duurt van 15:00 tot 17:00 en vindt plaats in de Hooglandse...

  Lees het hele bericht
 • Fokke Obbema geeft lezing over ‘Een zinvol leven’ bij Lutterzand Literair Festival

  23 november 2021

  Op zaterdag 29 januari geeft Fokke Obbema een lezing over zijn laatste boek Een zinvol leven bij Lutterzand Literair festival. Het festival duurt van 09:00 tot 17:00 en vindt plaats op Lutterzand...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda