Jan Brokken te gast bij Boeken bij Betje in Middenbeemster

Op uitnodiging van het Betje Wolff Museum en in samenwerking met José Ferdinandus gaat Alexander Reeuwijk in gesprek met Jan Brokken op donderdag 14 oktober in cultureel centrum Onder de Linden in Middenbeemster. Thema van de avond zal zijn het meest recente boek van Jan Brokken, De tuinen van Buitenzorg, maar Alexander Reeuwijk zal dat zeker verbreden naar reizen en schrijven.

Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, een vrouw van 23 die met een gretige nieuwsgierigheid de Javanen, Makassaren, Boeginezen en Toradja’s tegemoet treedt en hun talen leert spreken, lezen en schrijven. Een vrouw die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Indische volken en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen.

 

Datum: donderdag 14 oktober

tijd: 20.00 – 21.30 uur

inloop: 19.30 uur

plaats: Cultureel Centrum Onder de Linden

Middenweg 150

1462 HL Middenbeemster

entree: 12 euro incl. koffie/thee en bonbon

reserveren: boekenbijbetje@gmail.com

Meer nieuws

 • Marieke Lucas Rijneveld te gast bij Literair café in Tilburg

  22 oktober 2021

  Op zondag 28 november is Marieke Lucas Rijneveld te gast bij het Literair café in Reeshof cultuurt in Tilburg. Datum: 28 november 2021 Tijd: begint om 15.30 Locatie: Perron 3, Ketelhavenplei...

  Lees het hele bericht
 • BoekenLive

  22 oktober 2021

  Op donderdag 28 oktober is er een nieuwe editie van BoekenLive, het interactieve online boekenevent. Er zijn onder andere interviews met Keyvan Shahbazi over De Amerikaan van Karadj en Jessica Nash, d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda