Jan Brokken (tekst) & Clara Biermasz (piano), ‘De Poolse ambassadeur’ op het Chopin Festival in Amsterdam

Op vrijdag 22 oktober geven Jan Brokken (tekst) en Clara Biermasz (piano) de concertlezing De Poolse ambassadeur op het Chopin Festival in de Uilenburgersjoel in Amsterdam. De Poolse ambassadeur in Tokio, graaf Tadeusz Romer, verbond zijn leven en dat van zijn gezin aan het lot van duizenden Pools-Joodse vluchtelingen die met een visum voor Curaçao, verstrekt door de Nederlandse consul in Kaunas, Jan Zwartendijk, Europa verlaten hadden en in Japan neerstreken. Het bloedstollende verhaal van de Poolse ambassadeur is een van de geschiedenissen uit Jan Brokkens meesterlijke De rechtvaardigen, waarvan onlangs de Engelse vertaling verscheen: The Just.

Jan Brokken haalt Tadeusz Romer voor het voetlicht en Clara Biermasz speelt acht werken van zijn lievelingscomponist Frédéric Chopin. Het wordt het derde optreden van Jan Brokken met de internationaal vermaarde pianiste Clara Biermasz die alom geroemd wordt vanwege haar Chopin vertolkingen. Twee weken na het Chopin Festival in Amsterdam geven Brokken en Biermasz opnieuw samen een concertlezing in Wenen.

 

Datum: vrijdag 22 oktober

aanvang: 20.00 uur

plaats:  Chopin Festival,

Uilenburgersjoel,

Nieuwe Uilenburgerstraat 91,

1011 LM Amsterdam

organisatie&kaartverkoop&reserveren: www.chopinstichting.com

Meer nieuws

 • Jan Brokken over De kampschilders in Groningen

  11 augustus 2022

  Op zondag 13 november gaat dichter Rense Sinkgraven in gesprek met Jan Brokken over zijn nieuwste boek De kampschilders in de geheel gerenoveerde boekhandel Van der Velde aan het A-Kerkhof in Groninge...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken in gesprek met Philip Dröge over ‘De kampschilders’ op het Geschiedenisfestival in Haarlem

  11 augustus 2022

  Niet te missen: op zaterdagmiddag 15 oktober gaat Philip Dröge, schrijver van Moederstad, Jakarta, een familiegeschiedenis, in gesprek met Jan Brokken over diens nieuwste boek De kampschilders op het...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda