GEANNULEERD Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) ‘De tuinen van Buitenzorg’ in Den Haag

In verband met de strengere coronaregels kan deze concertlezing helaas niet doorgaan

In de serie Klassiek achter de Duinen  geven Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) op zaterdag 6 februari de concertlezing De tuinen van Buitenzorg in de Lourdeskerk in Den Haag-Scheveningen.

Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, een vrouw van 22 die met een gretige nieuwsgierigheid de Javanen, Makassaren, Boeginezen en Toradja’s tegemoet treedt en hun talen leert spreken, lezen en schrijven. Een vrouw die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Indische volken en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen. Tegelijkertijd beschrijft Brokken hoe Leopold Godowsky met hulp van de Indische componist Paul Seelig tot zijn meesterwerk de Java Suite kwam. De tuinen van Buitenzorg is een parel van een boek, Jan Brokken leest er passages uit voor, Tobias Borsboom speelt zes deeltjes uit de door de gamelan geïnspireerde Java Suite van Leopold Godowsky en een Javaanse dans van Paul Seelig.

Ivm COVID-19 twee voorstellingen met maximaal 30 bezoekers

 

datum: 6 februari

aanvang: 17.00 uur (eerste voorstelling), 20.00 uur (tweede voorstelling)

plaats: Lourdeskerk Scheveningen

Berkenbosch Blokstraat 9,

2586 XG Den Haag

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.klassiekachterdeduinen.nl

 

Meer nieuws

 • Jaap Seidell en Jutka Halberstadt presenteren ‘Andere kost’ bij Spui25

  10 juni 2021

  Woensdag 16 juni om 20:00 presenteren Jaap Seidell en Jutka Halberstadt hun nieuwe boek Andere kost bij Spui25. Deze presentatie is gratis te volgen via de stream. Geef je hier op. Ons voe...

  Lees het hele bericht
 • Peter Delpeut geeft lezing in Eye Amsterdam

  8 juni 2021

  Jonas Mekas is de filmmaker van de herinnering. Is het daarom niet vreemd dat hij in zijn autobiografische werk de moord van 2400 Joden in 1941 in zijn geboortestreek geen plaats heeft gegeven? Peter ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda