GEANNULEERD Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) ‘De tuinen van Buitenzorg’ in Den Haag

In verband met de strengere coronaregels kan deze concertlezing helaas niet doorgaan

In de serie Klassiek achter de Duinen  geven Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) op zaterdag 6 februari de concertlezing De tuinen van Buitenzorg in de Lourdeskerk in Den Haag-Scheveningen.

Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, een vrouw van 22 die met een gretige nieuwsgierigheid de Javanen, Makassaren, Boeginezen en Toradja’s tegemoet treedt en hun talen leert spreken, lezen en schrijven. Een vrouw die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Indische volken en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen. Tegelijkertijd beschrijft Brokken hoe Leopold Godowsky met hulp van de Indische componist Paul Seelig tot zijn meesterwerk de Java Suite kwam. De tuinen van Buitenzorg is een parel van een boek, Jan Brokken leest er passages uit voor, Tobias Borsboom speelt zes deeltjes uit de door de gamelan geïnspireerde Java Suite van Leopold Godowsky en een Javaanse dans van Paul Seelig.

Ivm COVID-19 twee voorstellingen met maximaal 30 bezoekers

 

datum: 6 februari

aanvang: 17.00 uur (eerste voorstelling), 20.00 uur (tweede voorstelling)

plaats: Lourdeskerk Scheveningen

Berkenbosch Blokstraat 9,

2586 XG Den Haag

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.klassiekachterdeduinen.nl

 

Meer nieuws

 • Jan Brokken over ‘Tweestrijd’ in Kampen

  1 maart 2021

  De Boekenweek in maart gaat dit jaar niet door, maar Jan Brokken gaat toch op woensdag 10 maart in gesprek met zijn lezers in Kampen over het thema van de Boekenweek: Tweestrijd. Op uitnodiging van de...

  Lees het hele bericht
 • Videodebat over ‘De tuinen van Buitenzorg’ in Indisch Boekencafé

  1 maart 2021

  Op uitnodiging van het Indisch Boekencafé en het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag gaat Remco Raben op zaterdag 13 maart in gesprek met Jan Brokken over zijn jongste boek, De tuinen van Buitenz...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda