Jan Brokken&Lidy Blijdorp&Tobias Borsboom Mata Hari en de Muzen in Capelle aan den IJssel

Op zondag 1 maart geven Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello), Tobias Borsboom (piano) de concertlezing Mata Hari en de Muzen in het prachtige Van Cappellenhuis in Capelle aan den IJssel. Naar aanleiding van Jan Brokkens allereerste boek Mata Hari, de ware en de legende, waarvan inmiddels de 6e druk is verschenen. En naar aanleiding van Jan Brokkens jongste boek, Stedevaart, waarin prachtige verhalen staan over Parijs, Debussy en Erik Satie.

Nog altijd is het Friese meisje Greetje Zelle, dat als oosterse naaktdanseres een van de grootste sterren van de Parijse Belle Epoque werd, een legende. Ministers, hoge militairen en componisten (Puccini, Massenet) bracht zij in verrukking. Met als thema Mata Hari’s prestaties als danseres stelde Jan Brokken met Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) een programma samen waarin de sfeer van de Belle Epoque schitterend wordt opgeroepen dankzij muziek van Gabriel Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie en Jules Massenet. Een tijdperk van exotische extase en geraffineerde schoonheid waaraan de Eerste Wereldoorlog een bruut einde maakte. Mata Hari stierf in 1917 voor het vuurpeloton, nadat zij vanwege spionage ter dood was veroordeeld.

 

Datum: 1 maart

aanvang: 15.00 uur

duur van het programma: 2 x 45 minuten

boekverkoop en signeren: in de pauze en na afloop

plaats: Van Cappellenhuis,

Dorpsstraat 164,

2903 LB Capelle aan den IJssel

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.vancappellenhuis.nl

NB vanwege de grote belangstelling is reserveren gewenst

 

 

 

Meer nieuws

 • Marathoninterview met Midas Dekkers

  6 juli 2020

  Een traditie sinds 1986: gerenommeerde interviewers en even zo beroemde (of beruchte) gasten laten zich drie uur lang opsluiten in een studio. Om met elkaar te praten over leven, werk en alles dat daa...

  Lees het hele bericht
 • Gerdien Verschoor leest voor in de Walburgiskerk in Zutphen

  2 juli 2020

  Onder de titel ‘Een ode aan de kunst, de poëzie en de muziek’ is er op vrijdag 10 juli om 20 uur in de Walburgiskerk in Zutphen een bijzondere avondvoorstelling. De Zutphense auteur en kunsthisto...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda