Joris Luyendijk geeft diner-lezing over ‘Dit kan niet waar zijn’

Auteur en journalist Joris Luyendijk is op 9 oktober Op Hodenpijl te gast voor een avond over zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn’, over de misstanden in de financiële en bancaire wereld. 

Joris Luyendijk is journalist en antropoloog en gespecialiseerd in de Arabische en Islamitische wereld. Hij werkte als correspondent voor verschillende media in het Midden-Oosten. Zijn eerste boek ‘Een tipje van de sluier’ werd een bestseller. Luyendijk presenteerde in 2006 het programma Zomergasten. In 2011 verhuisde Luyendijk naar London om aan de slag te gaan voor The Guardian om een blog te schrijven over de financiele wereld voor The Guardian. Dit leidde tot het boek  ‘Dit kan niet waar zijn’. Over de misstanden in de financiele en bancaire wereld. Het boek ging meer dan 300.000 keer over de toonbank. Andere boeken van zijn hand zijn ‘Een goede man slaat soms zijn vrouw’ en ‘Je hebt het niet van mij, maar’.

De nadruk deze avond ligt op het boek ‘Dit kan niet waar zijn’. Maar ook zijn andere boeken komen aan de orde.

Ook te boeken, ons eet en weet arrangement (inclusief maaltijd)
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld je hier aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Entree: € 16,50 inclusief thee na afloop
Inclusief maaltijd: € 37,-

Meer nieuws

 • 10e Rudy Kousbroeklezing door Adriaan van Dis: ‘Bekentenissen van een postkoloniaal’

  23 januari 2020

  In zijn Rudy Kousbroeklezing op 14 april, de 10de en laatste in een reeks die als eerbetoon aan Kousbroek vanaf 2011 jaarlijks in De Rode Hoed heeft plaatsgevonden, reflecteert Van Dis op de veelvoudi...

  Lees het hele bericht
 • Lezing van Wil Schackmann in Harlingen

  22 januari 2020

  Dinsdagavond 28 januari vertelt Wil Schackmann in Harlingen over de weeskinderen in Veenhuizen aan de hand van zijn boek De kinderkolonie, toegespitst op wezen uit Harlingen. Locatie: Gehoorzaal in...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda