Joris Luyendijk te gast in Eindhoven

Op zondag 15 maart is Joris Luyendijk  te gast bij Boekhandel Van Piere in Eindhoven,  n.a.v. zijn nieuwste boek Dit kan niet waar zijn.

Voor meer informatie houd de website van Van Piere hier in de gaten of neem contact op via info@vanpiere.nl.

Dit kan niet waar zijn. Onder bankiers
De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor.

Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem zien hoe de financiële wereld in elkaar zit – met gevaar voor hun eigen baan.

Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

 

Meer nieuws

 • Speech Alexander Pechtold op boekpresentatie Jan Hoedeman

  27 maart 2023

  Afgelopen donderdag 23 maart was de boekpresentatie van De achilleshiel van de koning van Jan Hoedeman bij Nieuwspoort in Den Haag. Alexander Pechtold, voormalig politicus van D66 en bestuurder, gaf ...

  Lees het hele bericht
 • Zomeraanbieding 2023

  24 maart 2023

  Bekijk hier de te verwachten titels van de voorjaarsaanbieding 2023 voor Fictie, Non-fictie en Business Contact. https://issuu.com/vbku/docs/ac_zomer_23_fictie-los-lr https://issuu.com/vbku/docs...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Geverifieerd door MonsterInsights