Lezing met Ianthe Mosselman in Pantheon Boekholt

Woensdag 1 februari geeft Ianthe Mosselman samen met literair recensent Dieuwertje Mertens een lezing in Pantheon Boekholt in Amsterdam. Zij zullen in gesprek gaan over Mosselman’s Al die liefde en woede en Verboden schrift van Alba de Céspedes, naar aanleiding van de recente Nederlandse vertaling van Céspedes’ werk. Tijdens dit gesprek zullen ze een thematische lijn trekken tussen beide boeken.

 

In Al die liefde en woede vraagt Ianthe Mosselman zich na de geboorte van haar kind af hoe het komt dat ze naast blijdschap en liefde ook woede voelt. Waar komt die woede vandaan? Betekent het krijgen van een kind niet alleen een verrijking maar ook het verlies van iets? Onbeschroomd eerlijk verkent Mosselman haar tegenstrijdige gevoelens. Het krijgen van een kind heeft haar positie in de maatschappij veranderd. Heel haar leven streefde ze naar zelfstandigheid, maar sinds de geboorte van haar kind ervaart ze een beklemmend besef van afhankelijkheid. Gelijkwaardigheid tussen man en vrouw wordt nog altijd bemoeilijkt door de ideeën en mythen over moederschap. En wat betekent het om zo veel van iemand te houden terwijl het je ook zo veel angst bezorgt? Want de keerzijde van liefde en geluk is de vrees voor verlies ervan.

 

Datum: 1 februari

Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Locatie: Pantheon Boekholt, Sint Antoniesbreestraat 134 Amsterdam

Kaartjes: €5, aanmelden via info@pantheonboekhandel.nl

Meer nieuws

 • Jan Brokken voor 2e maal ‘De ontdekking van Holland’ in Edam 

  29 februari 2024

  Vanwege de overweldigende belangstelling zal een week na de avond in Kerk de Swaen in Edam een tweede voorstelling plaatsvinden. Opnieuw zal Alexander Reeuwijk op dinsdag 12 maart in gesprek gaan met ...

  Lees het hele bericht
 • Daan Heerma van Voss te gast bij Cultuurpodium Porgy en Bess

  26 februari 2024

  Op donderdag 21 maart is Daan Heerma van Voss te gast bij Cultuurpodium Porgy en Bess. Hier zal hij in gesprek gaan over zijn nieuwe boek Geen vaarwel vandaag.  Locatie: Cultuurpodium Porgy en Bes...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights