Literaire avond over ‘Amsterdam in bijna 80 boeken’ in Buiksloterkerk

Op 5 oktober organiseert Podium Noord in de Buiksloterkerk een literaire avond rondom het recent verschenen Amsterdam in bijna 80 Boeken.

De avond begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De voorstelling duurt tot 22.30 (inclusief een pauze). Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie en thee): € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk en Vrienden van boekhandel van Noord), € 15,00 (normaal), € 7,50 (< 18 jaar). Kaarten zijn te koop via https://www.buiksloterkerk.nl

In Amsterdam in bijna 80 Boekenbeschrijven Emile Brugman, Guus Luijters, Geert Mak, Marita Mathijsen en René van Stipriaan de geschiedenis van Amsterdam, zijn schrijvers en bewoners aan de hand van de mooiste, belangrijkste en leukste boeken.

Reis op 5 oktober mee door bijna 5 eeuwen literatuur. Het gaat over schrijvers van Vondel tot Murat Isik en van Nescio tot Renate Rubinstein. Van bekende klassiekers tot vergeten parels, van de grachtengordel tot de Bijlmer. Het gaat vooral over de mensen die in deze stad opgroeiden en leefden in de bruine cafés van Carmiggelt, in rijkdom of armoede, met onrecht en verzet. De stad waar Hanny Michaelis de oorlog beleefde, waar Lale Gül opgroeide en waar Remco Campert het verrukkulluk had. De stad van legendarische romanpersonages zoals Woutertje Pieterse, Anton Wachter en Ciske de Rat.

Uitgever Emile Brugman bespreekt vanavond de totstandkoming en selectie van onderwerpen en boeken. Journalist John Jansen van Galen interviewt René van Stipriaan en Guus Luijters over hun bijdragen. René is cultuurhistoricus en auteur van bekroonde biografieën over Bredero en Willem van Oranje. Guus Luijters is schrijver. Samen met Willy Lindwer schreef hij Verdwenen stad, het boek bij hun gelijknamige film over de rol van de Amsterdamse tram in de Shoah.

Ze vertellen allemaal over hun liefde voor literatuur en geschiedenis en gaan daarover in gesprek met het publiek. Schrijver en journalist Chris Keulemans richt zich speciaal op Amsterdam-Noord, het stadsdeel dat lang vooral gold als ‘de overkant’.

De jonge pianist Ringo Maurer zorgt voor muzikale omlijsting met een aantal Amsterdamse liederen van Drs. P.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Boekhandel van Noord. Na afloop is het boek Amsterdam in bijna 80 boeken te koop, desgewenst gesigneerd.

Meer nieuws

 • Interview met Johan Kuiper bij het Historisch Café in Amsterdam

  4 december 2023

  Op 13 december is historicus Johan Kuiper te gast bij het Historisch Café. In zijn net verschenen boek De kleine Napoleon. Biografie van een mythe. toont Kuiper aan dat de mythe die al generaties ron...

  Lees het hele bericht
 • Johan Kuiper te gast bij De Balie over ‘De kleine Napoleon’

  29 november 2023

  Op vrijdag 1 december is Johan Kuiper te gast bij het programma Plein Publiek van De Balie in Amsterdam. Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers. Programmamaker Sophie Rutenfra...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights