Marc Argeloo over ‘Natuuramnesie’ bij symposium ‘Vergeten Natuur’ in Utrecht

Marc Argeloo geeft tijdens het symposium ‘Vergeten Natuur’ in Utrecht op 8 juni een lezing over het shifting baseline syndrome aan de hand van zijn boek Natuuramnesie. Het symposium bespreekt biodiversiteit, het verlies van een collectief natuurgeheugen en hoe dit een rol kan spelen bij natuurherstel.

In Natuuramnesie schrijft Marc Argeloo over het fenomeen ‘shifting baseline syndrome’: de kennis van de rijkdom van de natuur verdwijnt uit ons collectieve bewustzijn. Elke nieuwe generatie weet niet meer hoe anders, en vaak rijker, de natuur was ten tijde van de jeugd van hun ouders of grootouders. Ook natuurbeschermers kijken zelden verder terug dan veertig jaar geleden, omdat er van voor die tijd weinig ‘officiële’ cijfers zijn. Marc Argeloo pleit voor een grotere rol van historisch en archeologisch onderzoek in de ecologie. Natuuramnesie biedt een onmisbare bijdrage aan de nationale en internationale natuurbescherming.

 

Datum: 8 juni

Locatie: Bezoekerscentrum Koetshuis Beerschoten, De Holle Bilt 6 De Bilt

Tijden: 13.30 – 18.00 uur

Klik hier voor meer informatie

Aanmelden is niet meer mogelijk

Meer nieuws

 • Arvo Pärt en de verstilling op Vocallis Festival in Maastricht Jan Brokken (tekst), Jeroen van Veen (piano), Joachim Eijlander (cello)

  25 september 2023

  Op woensdag 25 oktober brengen Jan Brokken (tekst), Jeroen van Veen (piano) en Joachim Eijlander (cello) hun indrukwekkende programma Arvo Pärt en de verstilling in boekhandel Dominicanen in Maastric...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen hun programma Heimwee in Theater Stroud Putten

  25 september 2023

  Op uitnodiging van Randmeerconcerten brengen Jan Brokken (tekst) en het Berlage Saxofoon Kwartet op zaterdag 25 november hun alom bejubelde programma Heimwee in Theater Stroud in Putten. Niets is m...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights