Marja Vuijsje houdt een verhaal bij Iran-middag met film en maaltijd in Wageningen

Marja Vuisje, journalist en schrijver van onder andere Volgend jaar in Teheran, zal zondag 19 maart optreden bij een speciale Iran-middag in Wageningen. Tijdens deze middag in Filmhuis Movie W wordt de film No Bears getoond en wordt er een Iraanse maaltijd geserveerd. Marja Vuisje verzorgt een aanvullend programma in het thema ‘Iran, een nieuwe lente’.

 

Marja Vuijsje (1955) is schrijver van een klein en bejubeld oeuvre. Haar biografie van Joke Smit werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de Erik Hazelhoff Biografieprijs en stond op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs. Haar boek Ons kamp stond op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs en werd genomineerd voor de Gouden Boekenuil. In 2015 verscheen Het rijbewijs van Nematollah. Een migratiegeschiedenis, dat werd genomineerd voor de E. du Perronprijsen in 2018 Oude dozen. Een min of meer feministische leesgeschiedenis. In 2019 verscheen De kleine De Beauvoir. Haar baanbrekende De Tweede Sekse samengevat.

 

Datum: 19 maart

Aanvang: 15.30 uur

Kaarten: Normaal €35,00 | Student / CJP €19,00 | 10-zittenkaart €16,50

Locatie: Filmhuis Movie W, Wilhelminaweg 3A Wageningen

Klik hier om kaarten te kopen

Meer nieuws

 • Auteurs van ‘De lezende mens’ geven lezing in Leeuwarden

  20 maart 2023

  Aan de hand van hun boek De lezende mens, geven Ruud Hisgen en Adriaan van der Weel een lezing tijdens Lettertreffen van Leeuwarden UNESCO City of Literature op 23 maart. Lettertreffen is een midd...

  Lees het hele bericht
 • Remco Daalder bij boekhandel Maximus Hilligersberg in Rotterdam over zijn nieuwe boek ‘Stadse beestjes’

  16 maart 2023

  Op woensdag 12 april interviewt Alexander Reeuwijk schrijvers Remco Daalder en Aglaia Bouma bij boekhandel Maximus Hilligersberg in Rotterdam. Over Stadse beestjes:  Maak kennis met de bijzonder...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Geverifieerd door MonsterInsights