Marja Vuijsje woont lezing bij in de bibliotheek van Atria

Welke invloed hebben gender en achtergrond op iemands positie in de maatschappij? Hoe kan de bewustwording over je eigen positie en die van anderen handelingsperspectief bieden voor emancipatie en gendergelijkheid?

Onder begeleiding van Rehab Chaker bekijken we deze vragen door de lens van feministische klassiekers uit de collectie van Atria.

Aanwezigen worden uitgenodigd om in intieme setting en onder het genot van een hapje en een drankje een feministische klassieker in te duiken. Er worden passages voorgelezen, vragen gesteld en inzichten gedeeld over hoe we nu naar deze teksten kijken en wat we er vandaag nog aan hebben. Ook zal schrijver en journalist Marja Vuijsje bij alle afleveringen aanwezig zijn om de auteurs toe te lichten.

Voor meer informatie over de avond, klik hier.

Meer nieuws

 • Rob van Essen over ‘Miniapolis’ bij Van der Velde in Sneek.

  22 september 2021

  Op woensdag 19 januari geeft Rob van Essen een lezing over zijn nieuwe boek Miniapolis in Sneek. Datum: 19 januari Tijd: vanaf 19.30 Locatie: Van der Velde Sneek, Kruizebroederstraat 36, Snee...

  Lees het hele bericht
 • Rob van Essen over ‘Miniapolis’ bij Kennemer boekhandel in Haarlem.

  22 september 2021

  Op vrijdag 19 november geeft Rob van Essen een lezing over zijn nieuwe boek Miniapolis in Haarlem. Datum: 19 november Tijd: vanaf 20.00 Locatie: Kennemer Boekhandel, Kleverparkweg 3, Haarlem ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda