Muzikale verhalen van verzet en bevrijding met Marja Vuijsje

Op zaterdag 6 november presenteert Marja Vuijsje  samen met o.a. het Patricio Wang Ensemble Muzikale verhalen van verzet en bevrijding in de Vondelkerk in Amsterdam.

Niet voor niets noemt componist/ muzikant Patricio Wang (Chili, 1952) zich een ‘vluchteling in tweevoud’. Na de coup van generaal Pinochet op nine eleven 1973 wordt hij wegens zijn ‘staatsgevaarlijke’ crossovers van traditionele muziek uit de Andes (andino) met klassiek en pop (Beatles-covers) verbannen.

In schrijfster Marja Vuijsje herkent hij een zielsverwante. Zij beschreef haar familierelaas in Ons kamp. Een min of meer Joodse geschiedenis en onderhield ook nauwe connecties met Chili. Samen presenteren ze een ontroerend muzikaal verhaal rond verzet én bevrijding.

Het evenement begint om 16:00. Voor meer informatie en voor het reserveren van kaartjes, klik hier.

Meer nieuws

 • Marieke Lucas Rijneveld te gast bij Literair café in Tilburg

  22 oktober 2021

  Op zondag 28 november is Marieke Lucas Rijneveld te gast bij het Literair café in Reeshof cultuurt in Tilburg. Datum: 28 november 2021 Tijd: begint om 15.30 Locatie: Perron 3, Ketelhavenplei...

  Lees het hele bericht
 • BoekenLive

  22 oktober 2021

  Op donderdag 28 oktober is er een nieuwe editie van BoekenLive, het interactieve online boekenevent. Er zijn onder andere interviews met Keyvan Shahbazi over De Amerikaan van Karadj en Jessica Nash, d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda