Oek de Jong in Bibliotheek VANnU in Roosendaal

Tijdens de Boekenweek 2020 komt Oek de Jong naar Roosendaal. Op donderdagavond 12 maart 19:30 is hij te gast in Bibliotheek VANnU. Oek de Jong is uitgenodigd naar aanleiding van het verschijnen van zijn laatste boek Zwarte schuur.

Oek de Jong (1952) studeerde kunstgeschiedenis, doceerde aan de universiteiten van Leiden en Berlijn en debuteerde in 1977 met Opwaaiende zomerjurken. In 2002 verscheen Hokwerda’s kind dat bijzonder goed werd ontvangen. In Pier en oceaan wordt de lezer het verhaal ingezogen van Abel Roorda, zijn gelovige ouders en zijn grootouders. Pier en oceaan is de roman van het Hollandse water: van roerloze veenplassen tot de zee die door de paalhoofden op de zeeuwse stranden stuift.

Afgelopen najaar verscheen Zwarte schuur over de schilder Maris Coppoolse, die het op het eerste gezicht gemaakt heeft met een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum. Maar waar een geheim uit zijn jeugd hem op de proef stelt. Een gesprek over kunst, ongemak, jeugd, het huwelijk, Zeeland, Amsterdam en meer.

 •  Donderdag 12 maart 2020
 • Aanvang 19:30 | zaal open 19:00
 • Bibliotheek VANnU, Markt 54 Roosendaal
 • Entree: € 10,00 (vrienden WR en studenten: € 5)
 • Plaatsen reserveren kunt u bij Boekhandel Het Verboden Rijk en Bibliotheek VANnU.

Meer nieuws

 • Livestream concertlezing bij de presentatie ‘De tuinen van Buitenzorg’ van Jan Brokken

  15 januari 2021

  Concertlezing met Jan Brokken (tekst) en Tobias Borsboom (piano) bij de verschijning van De tuinen van Buitenzorg Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, ...

  Lees het hele bericht
 • Schrijvers on Stage met Jan Brokken

  15 januari 2021

  Oscar Kocken spreekt in de online editie van Schrijvers on Stage met Jan Brokken, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het genre literaire non-fictie, romans en reisverhalen. Deze online ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda