Pauline Harmange in gesprek met DAMN, HONEY over mannenhaat en feminisme

Het is een wijdverspreide tactiek om vrouwen monddood te maken: hen uitmaken voor mannenhater wanneer ze zich kritisch uitlaten over mannen en mannelijkheid. Pauline Harmange is de misogynie en ongelijkheid zat en verheft scheldwoord tot geuzennaam: ja, ze is een mannenhater. Vrouwen hebben goede redenen om mannen te verafschuwen. Wat als woede – en ja, misschien zelfs haat – jegens mannen een emancipatoire weg is naar een rechtvaardiger wereld? Wat als het verwerpen van mannen ruimte biedt voor vrouwelijke relaties die liefdevol, wederkerig en gelijkwaardig zijn?

Pauline Harmange schreef het bruisende boek Mannen, ik haat ze, dat door een mannelijke medewerker van het Franse ministerie voor gendergelijkheid geprobeerd werd te censureren. Tevergeefs; het werd een wereldwijde sensatie en wordt vertaald in 18 talen.

Mannen, ik haat ze is onbeschroomd, controversieel en polemisch: een breekijzer in een maatschappelijk debat dat gevoerd móét worden. In dit gesprek gaan Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van podcast en boek DAMN, HONEY met Pauline Harmange in gesprek over haar boek. Dichter Babeth Fonchie doet een poëtisch intermezzo.

Praktische informatie
Het gesprek vindt plaats via Zoom. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd met Pauline in gesprek te gaan tijdens het programma. Kaartkopers ontvangen de registratielink en het wachtwoord op het bijgesloten ticket. De voertaal van het gesprek is Engels. Tickets zijn 4 euro en hier te bestellen.

Meer nieuws

 • Margalith Kleijwegt in het Torpedo Theater

  22 april 2021

  Op 3 mei presenteert Margalith Kleijwegt haar nieuwe boek Verdriet & boterkoek in het Torpedo Theater. Netty Rosenfeld was de eerste omroepster van Radio Herrijzend Nederland en ontwikkelde z...

  Lees het hele bericht
 • Margalith Kleijwegt bij Kunststof

  21 april 2021

  Vanavond zit Margalith Kleijwegt, auteur van het net verschenen boek Verdriet & boterkoek, bij Kunststof op Radio 1. Een gesprek over hoe verschillende generaties omgaan met Joodse identiteit. ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda