Poëzie op Zondag met Leo Hermens

Zondag 18 april is Leo Hermens te gast bij Poëzie op Zondag. Een kort, openhartig gesprek met de dichter dient als opmaat voor het lezen en luisteren. Zo komt de poëzie tot leven. Het gesprek met Leo Hermens begint om 16:00 en is live te volgen via deze link.

De gedichten van Leo Hermens zijn lichtvoetig, geestig, maar ook ernstig. Hij houdt van taal en zet die graag naar zijn hand. Als je zijn gedichten leest, begeef je je in een universum waar alles vreemd is, maar ook bekend. Het alledaagse wordt betoverd door de blik van de dichter. Tot de dagelijkse werkelijkheid van Leo Hermans behoort ook het ziekenhuis waar hij dagelijks mensen met hersenletsel op de been helpt. Af en toe doet hij in kort proza verslag van hoe dat in Coronatijd gaat en is gegaan. Ineke Holzhaus leest gedichten van Robert Anker.

Meer nieuws

 • Lezing Adriaan van Dis op 5 juni in Brielle

  11 mei 2021

  Adriaan van Dis geeft op 5 juni om 16.00 uur een lezing over KliFi in de tuin van Restaurant De Brielsche aap. De lezing wordt georganiseerd door Boekhandel Hoofdstuk Een in Brielle. Voor meer in...

  Lees het hele bericht
 • Pauline de Bok te gast bij boekhandel Dominicanen

  11 mei 2021

  Op zondag 16 mei is Pauline de Bok te gast bij boekhandel Dominicanen te Maastricht, ter ere van haar nieuwe boek De poel. In De poel trekt Pauline de Bok zich terug op het noordoost-Duitse Platt...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda