Poëzie op Zondag met Leo Hermens

Zondag 18 april is Leo Hermens te gast bij Poëzie op Zondag. Een kort, openhartig gesprek met de dichter dient als opmaat voor het lezen en luisteren. Zo komt de poëzie tot leven. Het gesprek met Leo Hermens begint om 16:00 en is live te volgen via deze link.

De gedichten van Leo Hermens zijn lichtvoetig, geestig, maar ook ernstig. Hij houdt van taal en zet die graag naar zijn hand. Als je zijn gedichten leest, begeef je je in een universum waar alles vreemd is, maar ook bekend. Het alledaagse wordt betoverd door de blik van de dichter. Tot de dagelijkse werkelijkheid van Leo Hermans behoort ook het ziekenhuis waar hij dagelijks mensen met hersenletsel op de been helpt. Af en toe doet hij in kort proza verslag van hoe dat in Coronatijd gaat en is gegaan. Ineke Holzhaus leest gedichten van Robert Anker.

Meer nieuws

 • Margalith Kleijwegt in het Torpedo Theater

  22 april 2021

  Op 3 mei presenteert Margalith Kleijwegt haar nieuwe boek Verdriet & boterkoek in het Torpedo Theater. Netty Rosenfeld was de eerste omroepster van Radio Herrijzend Nederland en ontwikkelde z...

  Lees het hele bericht
 • Margalith Kleijwegt bij Kunststof

  21 april 2021

  Vanavond zit Margalith Kleijwegt, auteur van het net verschenen boek Verdriet & boterkoek, bij Kunststof op Radio 1. Een gesprek over hoe verschillende generaties omgaan met Joodse identiteit. ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda