Poolparty in Brussel met Kirsten van Santen

Aan de vooravond van een zwemzomer nodigt De Buren schrijver Kirsten van Santen uit om te vertellen over wat ze ontdekte tijdens haar zoektocht naar de Nederlandse zwemmersziel. Ze schreef erover in haar boek Water pakken.
In Nederland mag je overal zwemmen, tenzij het anders wordt aangegeven, in Vlaanderen is het net omgekeerd. In Brussel is er geen mogelijkheid om ’s zomers legaal in de openlucht te zwemmen, iets wat wordt aangeklaagd door POOL IS COOL, dat sinds twee zomers een symbolisch klein openluchtzwembad in Anderlecht opent. Plannen om een zwemvijver in Neerpede aan te leggen, botsen dan weer op protest van buurtbewoners.

 Tijdens een geanimeerd programma in poolpartysfeer en met aangepaste drankjes, onderzoeken de sprekers waar dit verschil vandaan komt. Nieuw Geluid-alumna Louise Souvagie modereert het gesprek.  Meer informatie op de site van De Buren.

 

Meer nieuws

 • Marja Vuijsje en Kester Freriks te gast bij boekwinkel ’t Pakhuys in Edam

  18 april 2024

  Op zondag 21 april organiseert boekwinkel 't Pakhuys in Edam een vogeldag. De dag begint met een wandeling o.l.v. Kester Freriks door het Hemmeland. Hierna wordt er een broodje gegeten in De Vermaning...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken over ‘De ontdekking van Holland’ in Haarlem

  11 april 2024

  Een bijzonder initiatief: vijf Haarlemse boekhandels nodigen Jan Brokken uit voor een middag rond zijn jongste boek De ontdekking van Holland. Op uitnodiging van Athenaeum Haarlem, Blokker Heemstede, ...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights