Sohaila Abdulali door Maartje Laterveer geïnterviewd in Tivoli Vredenburg

Op donderdag 4 juli, aanvangstijd 20:00 wordt Sohaila Abdulali geïnterviewd door Maartje Laterveer, auteur en onder meer samensteller van de feministische essaybundel Wolf. In 2017 publiceerde Laterveer het boek Vrouwen & seks. Voorafgaand aan het interview spreekt Laterveer met o.a. auteur en onderzoeker Anais van Ertvelde, een van de auteurs uit Wolf. Van Ertvelde is samen met Heleen DeBruyne de auteur van het boek Vuile Lakens, waarin zij de positie van seks in de maatschappij anno 2019 onderzoekt. Tijdens het gesprek met Abdulali sluit seksuologe en publiciste Ellen Laan (AMC) aan om samen na te denken over hoe we op een nieuwe manier over seks en seksueel geweld kunnen praten.

Samen beantwoorden deze sprekers een belangrijke vraag: wie heeft anno 2019 de macht over het vrouwenlichaam? Welke mechanismen leiden er tot een voedingsbodem voor seksueel geweld? En welke strategieën kunnen we inzetten om dit te bestrijden? Verwacht een avond vol persoonlijke verhalen, maatschappelijke analyse en ruimte voor vragen en gesprek met de bezoekers.

toegangsprijs 10,00

Meer informatie op de website van Tivoli Vredenburg

Meer nieuws

 • Literaire avond met Mensje van Keulen

  18 juli 2019

  Tijdens de Literaire avond in november neemt Mensje van Keulen ons mee door haar rijke oeuvre. Mensje van Keulen werd op 10 juni 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam...

  Lees het hele bericht
 • ‘Natuur als maat der Dingen’ in Pakhuis de Zwijger met o.a. Arita Baaijens

  18 juli 2019

  Evenement op 3 september in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 'Natuur als maat der dingen' wordt een interactieve zoektocht naar een nieuwe taal voor de relatie tussen mens en natuur. Hoe komen we tot...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda