Sohaila Abdulali door Maartje Laterveer geïnterviewd in Tivoli Vredenburg

Op donderdag 4 juli, aanvangstijd 20:00 wordt Sohaila Abdulali geïnterviewd door Maartje Laterveer, auteur en onder meer samensteller van de feministische essaybundel Wolf. In 2017 publiceerde Laterveer het boek Vrouwen & seks. Voorafgaand aan het interview spreekt Laterveer met o.a. auteur en onderzoeker Anais van Ertvelde, een van de auteurs uit Wolf. Van Ertvelde is samen met Heleen DeBruyne de auteur van het boek Vuile Lakens, waarin zij de positie van seks in de maatschappij anno 2019 onderzoekt. Tijdens het gesprek met Abdulali sluit seksuologe en publiciste Ellen Laan (AMC) aan om samen na te denken over hoe we op een nieuwe manier over seks en seksueel geweld kunnen praten.

Samen beantwoorden deze sprekers een belangrijke vraag: wie heeft anno 2019 de macht over het vrouwenlichaam? Welke mechanismen leiden er tot een voedingsbodem voor seksueel geweld? En welke strategieën kunnen we inzetten om dit te bestrijden? Verwacht een avond vol persoonlijke verhalen, maatschappelijke analyse en ruimte voor vragen en gesprek met de bezoekers.

toegangsprijs 10,00

Meer informatie op de website van Tivoli Vredenburg

Meer nieuws

 • Rondwandeling met Bianca Stigter (Atlas van een bezette stad) vanaf Athenaeum Boekhandel

  21 oktober 2019

  Zondagmiddag 27 oktober om 13.00 en 15.30 vertrekt Bianca Stigter (Atlas van een bezette stad) vanaf het Spui voor een rondwandeling langs de sporen van bezet Amsterdam. Aansluitend is er iets (warms)...

  Lees het hele bericht
 • Malcolm Gladwell in TivoliVredenburg over zijn nieuwe boek ‘Praten met vreemden’

  21 oktober 2019

  Malcolm Gladwell komt naar Utrecht! Na jarenlange afwezigheid geeft hij één optreden in Nederland. In de Grote Zaal van TivoliVredenburg laat hij je zien waarom we anderen zo vaak niet goed begrijpe...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda