Theatervoorstelling ‘De kinderkolonie’ naar boek van Wil Schackmann

Op 24 mei gaat in Veenhuizen de theatervoorstelling De kinderkolonie in première, gebaseerd op het gelijknamige boek van Wil Schackmann.

 De kinderkolonie vertelt over het ambitieuze project uit de 19e eeuw om duizenden weeskinderen uit heel Nederland op te vangen in de kolonie Veenhuizen. Met veldwerk en fabrieksarbeid zullen de kinderen hun onderhoud en onderwijs bekostigen. In zijn boek beschrijft Wil Schackmann hoe een in theorie waterdicht plan in de werkelijkheid anders uitpakte.

 Theatermaker Jos Spijkers bewerkte het boek tot een voorstelling waarin jongeren en volwassen spelers de rollen vertolken. Door de wezen een stem te geven, worden zij mensen van vlees en bloed, met hun eigen angsten en verlangens. De voorstelling maakt pijnlijk duidelijk het project een mislukking werd, waarbij de wezen aan het kortste eind trokken. De voorstelling ‘De kinderkolonie’ is in mei en juni te zien in Coco Maria, het voormalig koetshuis van het Derde Gesticht van Veenhuizen. Meer informatie en kaartverkoop via www.kinderkolonie.nl.

 

 

Meer nieuws

 • Steffie van den Oord te gast op Zomerfestival in Gouda

  17 mei 2019

  Steffie van den Oord is met verschillende andere auteurs te gast op het Zomerfestival in Gouda. Tijd en datum: van 9 tot 17 uur, zaterdag 22 juni Locatie: Chocoladefabriek (Klein Amerika 20, Gou...

  Lees het hele bericht
 • Een vrolijke vogelavond rond het tijdschrift De scharrelaar in het Torpedotheater in Amsterdam

  16 mei 2019

  Onlangs verscheen bij Atlas Contact het eerste nummer van De scharrelaar, een nieuw literair tijdschrift voor vogelliefhebbers, dat wordt geschreven door vogelaars met liefde voor schrijven en door s...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda