Theatervoorstelling ‘De kinderkolonie’ naar boek van Wil Schackmann

Op 24 mei gaat in Veenhuizen de theatervoorstelling De kinderkolonie in première, gebaseerd op het gelijknamige boek van Wil Schackmann.

 De kinderkolonie vertelt over het ambitieuze project uit de 19e eeuw om duizenden weeskinderen uit heel Nederland op te vangen in de kolonie Veenhuizen. Met veldwerk en fabrieksarbeid zullen de kinderen hun onderhoud en onderwijs bekostigen. In zijn boek beschrijft Wil Schackmann hoe een in theorie waterdicht plan in de werkelijkheid anders uitpakte.

 Theatermaker Jos Spijkers bewerkte het boek tot een voorstelling waarin jongeren en volwassen spelers de rollen vertolken. Door de wezen een stem te geven, worden zij mensen van vlees en bloed, met hun eigen angsten en verlangens. De voorstelling maakt pijnlijk duidelijk het project een mislukking werd, waarbij de wezen aan het kortste eind trokken. De voorstelling ‘De kinderkolonie’ is in mei en juni te zien in Coco Maria, het voormalig koetshuis van het Derde Gesticht van Veenhuizen. Meer informatie en kaartverkoop via www.kinderkolonie.nl.

 

 

Meer nieuws

 • Literaire avond met Mensje van Keulen

  18 juli 2019

  Tijdens de Literaire avond in november neemt Mensje van Keulen ons mee door haar rijke oeuvre. Mensje van Keulen werd op 10 juni 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam...

  Lees het hele bericht
 • ‘Natuur als maat der Dingen’ in Pakhuis de Zwijger met o.a. Arita Baaijens

  18 juli 2019

  Evenement op 3 september in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 'Natuur als maat der dingen' wordt een interactieve zoektocht naar een nieuwe taal voor de relatie tussen mens en natuur. Hoe komen we tot...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda