Uitreiking Jan Hanlo Essayprijs

Donderdag 16 juni wordt in De Balie de Jan Hanlo Essayprijs uitgereikt. Deze tweejaarlijkse prijs is de belangrijkste essayprijs van Nederland. Van Atlas Contact is Simon/e van Saarloos genomineerd voor de  Jan Hanlo Essayprijs Groot – de beste essaybundel. Daarnaast is er ook de Jan Hanlo Essayprijs Klein: de prijs voor het beste ongepubliceerde essay.  De Jan Hanlo Essayprijs werd voor het eerst uitgereikt in 1999, na de dertigste sterfdag van de schrijver.

Tijdens de prijsuitreiking met avondvullend programma worden de winnaars bekendgemaakt. Toegang is kosteloos, aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Meer nieuws

 • Toine Heijmans in gesprek met Clairy Polak in Almere

  9 juli 2019

  Op zondag 22 september is Toine Heijmans samen met Clairy Polak op uitnodiging van Avanti te gast in Cultureel centrum Corrosia in Almere. Zij gaan deze literaire middag in Almere-Haven in gesprek ove...

  Lees het hele bericht
 • Literaire avond in OBA Roelof Hartplein met Mensje van Keulen

  8 juli 2019

  Op de literaire avond van de OBA Roelof Hartplein neemt Mensje van Keulen het publiek mee door haar rijke oeuvre. Datum: 28 november 2019, 19:00 Prijs: 10 euro (met OBA-pas, 5 euro) Adres: O...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda