Uitreiking Jan Hanlo Essayprijs

Donderdag 16 juni wordt in De Balie de Jan Hanlo Essayprijs uitgereikt. Deze tweejaarlijkse prijs is de belangrijkste essayprijs van Nederland. Van Atlas Contact is Simon/e van Saarloos genomineerd voor de  Jan Hanlo Essayprijs Groot – de beste essaybundel. Daarnaast is er ook de Jan Hanlo Essayprijs Klein: de prijs voor het beste ongepubliceerde essay.  De Jan Hanlo Essayprijs werd voor het eerst uitgereikt in 1999, na de dertigste sterfdag van de schrijver.

Tijdens de prijsuitreiking met avondvullend programma worden de winnaars bekendgemaakt. Toegang is kosteloos, aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Meer nieuws

 • Lezing van Wil Schackmann in Harlingen

  22 januari 2020

  Dinsdagavond 28 januari vertelt Wil Schackmann in Harlingen over de weeskinderen in Veenhuizen aan de hand van zijn boek De kinderkolonie, toegespitst op wezen uit Harlingen. Locatie: Gehoorzaal in...

  Lees het hele bericht
 • Wil Schackmann te gast op de Dag van de Drentse Geschiedenis in Assen

  22 januari 2020

  Zaterdag 25 januari vertelt Wil Schackmann tijdens de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis aan de hand van zijn boeken hoe de rijken in 1818 armen selecteerden voor de koloniën van weldadigheid. ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda