Woordnacht: Schrijversdebat – ‘De mens een wolf’ met Adriaan van Dis

Tijdens Woordnacht debatteren Adriaan van Dis, René ten Bos, Hanna Bervoets en Eva Meijer over het recht om dier te kunnen zijn. Terwijl aan dieren steeds vaker menselijke kwaliteiten worden toegeschreven, en voor gelijke rechten wordt gepleit, lijken wij machinaal te worden: gestript van afwijkende of oncontroleerbare (gedrags)eigenschappen. Is in een gereguleerde, functionalistische en technologische samenleving nog ruimte voor onze dierlijke kanten?

Het debat is tussen 21.15 en 22.15 en is via een livestream te volgen.

Woordnacht is een jaarlijks festival in Rotterdam rondom de actuele Nederlandstalige literatuur. Klik hier voor het volledige programma.

Meer nieuws

 • Jan Brokken bij Studium Generale over TU Eindhoven over ‘De rechtvaardigen’

  21 april 2021

  Op dinsdag 4 mei van 12:40 - 13:20 gaat Gijs van de Sande van Studium Generale TU Eindhoven online in gesprek met Jan Brokken over Jan Zwartendijk. Als Nederlands consul in  Litouwen redde Zwartendij...

  Lees het hele bericht
 • Schrijversmiddag over ‘De tuinen van Buitenzorg’ in Hardenberg

  19 april 2021

  Op uitnodiging van Rotaryclub Gorinchem en in samenwerking met Boekhandel De Mandarijn geeft Jan Brokken op maandag 26 april van 14.00 tot 15.00 uur via Zoom Meeting een introductie op zijn nieuwste b...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda