Writers Series: Gesprek tussen Jan Brokken en Ellen Deckwitz over ‘De kampschilders’ op 11 oktober in Den Haag

Ellen Deckwitz gaat in gesprek met Jan Brokken over hoe kunst een redding kan zijn, naar aanleiding van zijn nieuwe boek, De kampschilders.

De kampschilders maakt deel uit van Brokkens Indië-trilogie en is genomineerd voor de Boekenbon Literatuurprijs 2023. Het verscheen onlangs, samen met De tuinen van Buitenzorg en Mijn kleine waanzin in een nieuwe uitvoering bij uitgeverij Atlas Contact.

Hoe kijken zij naar de rol van kunst in de geschiedenis van Nederlands-Indië? Wat heeft hen bewogen deze historische gebeurtenissen op hun beurt zelf tot kunst te verwerken? Hoe zijn ze daarbij te werk gegaan?

Beide schrijvers nemen je mee in hun ontdekkingstocht door het verleden en zullen voordragen uit hun indrukwekkende werk, dat getuigt van diepgang en verbeeldingskracht.

Writers Series, woensdag 11 oktober, 20.30 – 22:00 uur
Centrale Bibliotheek Den Haag, Podium B
Tickets: €12 | jongeren t/m 30 jaar, Bibliotheekpas, Ooievaarspas €6
Boekverkoop door Boekhandel De Vries Van Stockum

Meer nieuws

 • Arvo Pärt en de verstilling op Vocallis Festival in Maastricht Jan Brokken (tekst), Jeroen van Veen (piano), Joachim Eijlander (cello)

  25 september 2023

  Op woensdag 25 oktober brengen Jan Brokken (tekst), Jeroen van Veen (piano) en Joachim Eijlander (cello) hun indrukwekkende programma Arvo Pärt en de verstilling in boekhandel Dominicanen in Maastric...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen hun programma Heimwee in Theater Stroud Putten

  25 september 2023

  Op uitnodiging van Randmeerconcerten brengen Jan Brokken (tekst) en het Berlage Saxofoon Kwartet op zaterdag 25 november hun alom bejubelde programma Heimwee in Theater Stroud in Putten. Niets is m...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights