Boekenweekgeschenk Verhulst goed ontvangen

Een greep uit de reacties in de pers:

‘Een keuze voor Dimitri Verhulst als Boekenweekauteur is terecht (…), het Boekenweekgeschenkformaat zit hem als gegoten. (…) Denk alleen maar aan het eind verleden jaar verschenen Kaddisj voor een kut, Verhulsts verkillend mooie lied van angst en vergeefse hoop, zijn ontroerende houtskoolschets van het trieste lot van ‘wegwerpkinderen’ – een tweeluik in slechts 159 pagina’s. (…) Verhulsts geschenk is schuimend geschreven, alsof een verbaal begaafde coprolalielijder met consumptie los gaat op papier. Dat barok putten uit taalregisters, de neiging om narigheden bloemrijk te verwoorden, spruit op natuurlijke wijze voort uit het karakter van de hoofdpersoon.’ – Jeroen Vullings, Vrij Nederland

‘De zomer hou je ook niet tegen biedt Verhulst zoals we hem kennen: navrant en geestig, bloemrijk en barok. En ook weer niet: de lijdzame mildheid aan het eind verrast.’ – *** Humo

‘Dimitri Verhulst blijft zichzelf trouw in het Boekenweekgeschenk (…). Soms lijkt het alsof hij De laatkomer, Mevrouw Verona daalt de heuvel af en Godverdomse dagen op een godverdomse bol in de blender heeft gedraaid, aangelengd met een paar verse tekstfoefjes.(…) Verhulst haalt zijn complete trukendoos boven voor deze novelle, vol autobiografische sleutels én steekjes onderwater. Meanderende en rollebollende beeldspraak viert triomfen. Scheepsladingen vol vergeten woorden worden smakelijk opgedist, kwestie van de Nederlandse lezer genoeg Vlaamse exotiek offreren.’ – De Morgen

‘De zomer hou je ook niet tegen is een licht verteerbare novelle met mooie passages: een behapbare inleiding in het werk van een van de betere schrijvers van het moment.’ – Arjen Fortuin in NRC Handelsblad

Meer nieuws

 • Nieuwe roman Rob van Essen lovend ontvangen

  1 december 2023

  Op 17 november verschenen: Ik kom hier nog op terug, de nieuwste roman van Libris Literatuurprijs-winnaar Rob van Essen! Een overrompelende roman waarin alles met elkaar samenhangt, en die niet onopge...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: acquirerend redacteur Business Contact

  1 december 2023

  We zijn op zoek naar een enthousiaste acquirend redacteur Business Contact voor 32 uur per week. Als acquirerend redacteur ben je de pijler onder de fondsontwikkeling van uitgeverij Business Contac...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights