De bittere waarheid; zeer korte verhalen uit India

 

In samenwerking met Athenaeum Boekhandel organiseert het India Instituut een zkv-avond bij verschijning van De bittere waarheid.  Onder leiding van Carel Peeters dragen schrijvers Joubert Pignon en Nyk de Vries eigen werk voor. Deze avond vindt plaats op dinsdag 10 september 2013, van 20:00 – 22:00 uur in Spui25. Klik hier voor meer informatie.

Het zkv – ook wel hint fictionflash fiction, of sudden fiction genoemd – is overal in opkomst. Lydia Davis heeft er zojuist de prestigieuze Booker International Prijs mee gewonnen. In Nederland is A.L. Snijders de ongekroonde koning van het genre. Waarom juist die korte verhaaltjes? Invloed van twitter en andere sociale media? In India bestaat het zeer korte verhaal al veel langer, met name in het Urdu en Hindi. In bepaalde perioden van de geschiedenis heeft het zkv gefungeerd als protestliteratuur tegen onderdrukking, corruptie en onrecht.

 

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights