Dick Swaab en andere BN’ners maken audiotour voor Kröller-Müller Museum

Op 13 juli 2013 bestaat het Kröller-Müller Museum precies 75 jaar.

Het museum heeft 24 speciale gasten uitgenodigd – kunstenaars, politici, musici, acteurs, schrijvers en wetenschappers – om een persoonlijke keuze uit de kunstcollectie  te maken en daarover teksten in te spreken voor de bezoekers. Van deze teksten zijn speciale audiotours gemaakt.

Wie vanaf 13 juli het museum bezoekt, kan zich nu langs kunstwerken laten leiden door de stemmen van o.a. Alexander Pechtold, Anna Drijver, Abdelkader Benali,Anne Vegter, Aaf Brandt Corstius, hersenwetenschapper Dick Swaab, Spinvis, Coen Simon,  Jet Bussemaker, Jeroen van Merwijk, Harm Edens, Hans Dorrestijn, Vincent Bijlo en Esther Vergeer.

Op 13 juli start ook de tentoonstelling Top 75, waarvoor het museum 75 topstukken uit de eigen collectie selecteert: werken van o.a. Constantin Brancusi, Paul Cézanne, Gilbert & George, Vincent van Gogh, Donald Judd, Piet Mondriaan, Bruce Nauman, Pablo Picasso en vele anderen.

Het museum had al een bijzondere audiotour van Nico Dijkshoorn, die begin 2012 al een persoonlijke keuze maakte uit de collectie en daar het boek Dijkshoorn kijkt kunst over schreef.

Het Kröller-Müller Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur

Meer nieuws

 • Vacature per 1 augustus of 1 september: stagiair (m/v) PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rijneveld en ...

  Lees het hele bericht
 • Marketing stagiair (m/v) gezocht!

  21 juni 2022

  We zoeken een creatieve en enthousiaste stagiair (m/v), die volledig leert mee te draaien op onze marketingafdeling. Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze...

  Lees het hele bericht
 • Zaterdag laatste uitzending van de zeer succesvolle serie ‘Eens ging de zee hier tekeer’

  23 juni 2022

  Aanstaande zaterdag 25 juni zendt NPO2 de laatste aflevering uit van de documentaire Eens ging de zee hier tekeer. Deze zeer goed bekeken serie - afgelopen zaterdag meer dan 946.000 kijkers - krijgt m...

  Lees het hele bericht
 • In iedereen schuilt een maker! ‘Maak het af’ boek en podcast gelanceerd

  23 juni 2022

  We hebben allemaal wel zo’n knagend project dat we eigenlijk heel graag zouden willen doen, maar waar we steeds niet aan toekomen. Een boek schrijven. Zelf een fiets bouwen. Eindelijk die droomkeuke...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda