Geert Mak (‘Reizen zonder John’) en Jan Brokken (‘De vergelding’) op longlist Libris Geschiedenis Prijs

Op zaterdag 6 juli werd bekend gemaakt dat zowel Reizen zonder John (Geert Mak) als De vergelding (Jan Brokken) op de longlist met 10 genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs staan.

Deze prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De belangrijkste criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de Libris Geschiedenis Prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden.

Op 21 september zal de shortlist van vijf boeken gepubliceerd worden. De Libris Geschiedenis Prijs 2013 zal op 20 oktober aan de winnaar worden uitgereikt door juryvoorzitter Nout Wellink tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT. De winnaar is vervolgens ook te gast bij Kunststof TV.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights