Jeroen Brouwers 75 jaar!

Jeroen Brouwers is deze maand 75 jaar geworden! Zijn verjaardag werd op zaterdag 25 april gevierd in de Bourlaschouwburg in Antwerpen. Tijdens deze feestelijke avond spraken tal van Nederlandse en Vlaamse schrijvers en andere betrokkenen – live of via een videoboodschap – een laudatio voor Brouwers uit en lazen voor uit zijn werk. Aan het slot van de avond werd Jeroen Brouwers toegezongen door het publiek, wat bij velen voor een brok in de keel zorgde. Bekijk hier een fragment van de avond.

De avond werd georganiseerd door Toneelhuis en Behoud de Begeerte. Aan het hommageprogramma werkten o.a. mee Dimitri VerhulstNiña WeijersEllen Deckwitz, Mizzi van der Pluijm, Griet Op de Beeck, Peter Buwalda, Walter van den Broeck, Elise Caluwaerts, Guy Cassiers, Yannick Dangre, Jozef Deleu, Ronald Giphart, Tom Jansen, Tom Lanoye, Frank Vander linden, Paul Mennes, Ann Meskens, Yves Petry, Piet Piryns, Dirk Roofthooft, Johan Vandenbroucke, Christophe Vekeman, Peter Verhelst en Joost Zwagerman.

Bekijk hier een compilatie van de avond.

Meer nieuws

  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ in de uitzending van de NOS Nationale Herdenking op NPO 2

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht
  • ‘Het eiland van Anna’ van Eva Vriend is verkozen tot NPO Radio 1 Non-Fictie Boek van de Maand

    30 april 2024

    Afgelopen week, in de uitzending van vrijdag 26 april, is bij Humberto op NPO Radio 1 Het eiland van Anna van Eva Vriend verkozen tot Non-Fictie Boek van de Maand. "De verhalen van de lange fiere m...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights