Onmisbare blik op de brute realiteit van het Poetin-regime

Hoe ver gaan de corruptiepraktijken van het Poetin-regime? Als iemand die vraag kan beantwoorden, is het wel Bill Browder. Op 5 februari verschijnt wereldwijd zijn boek Vijand van de Russische staat. Het begint als een verhaal over hoe je obsceen veel geld kunt verdienen in het Rusland van de jaren 90. Fascinerend en razend spannend: Browder lijkt niet te kunnen verliezen. Zelfs wanneer een groep oligarchen hem met hulp van de Russische belastingdienst voor 230 miljoen dollar wil oplichten, komt hij als winnaar uit de strijd.

Maar daarvoor wordt een hoge prijs betaald: Sergei Magnitski, zijn advocaat, wordt opgepakt, gemarteld en vermoord in gevangenis.

Vanaf dat moment verandert de inzet van Browders strijd. Met dezelfde verbetenheid maar andere bedoelingen gaat hij op jacht naar rechtvaardigheid voor zijn advocaat. Europees parlement, Amerikaanse senaat, lobbyisten: zijn leven staat in het teken van de strijd tegen de Russische schending van de mensenrechten. Nog niet eerder werd de brute realiteit van het Poetin-regime van zo dichtbij en zo persoonlijk weergegeven. Het is een belangrijk boek – het is ook een erg goed boek.

 

Vijand van de Russische staat

Bill Browder

9789045026039

Verschijnt 5 februari 2015

€24,99

Meer nieuws

  • Nieuwe Murakami in aantocht: ‘De stad en zijn onvaste muren’

    6 mei 2024

    De nieuwe roman van Haruki Murakami, De stad en zijn onvaste muren, komt eraan! 24 mei ligt hij in de boekhandel. De stad en zijn onvaste muren is zijn eerste roman in zes jaar, en is een heerlijke...

    Lees het hele bericht
  • Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationale Herdenking op tv

    4 mei 2024

    De NOS besteedt zaterdag 4 mei uitgebreid aandacht aan de Nationale Herdenking 2024 en Hester den Boer heeft met haar boek Kamp Erika. Het oorlogsverhaal van mijn opa en het Nederlandse kamp dat verz...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights